Ammeraal Beltech Modular investerer i automatiseret 3D scanner til kvalitetskontrol

Her ses Bjarke Nordtorp Jørgensen, Quality Manager hos Ammeraal Beltech Modular foran virksomhedens nye 3D scanner.

Stor operatørindflydelse og værktøjer som ikke kunne opmåles med eksisterende måleværktøjer, var nogle af de udfordringer, der fik Ammeraal Beltech Modular til at investere i 3D scanning.

Del:

Ammeraal Beltech Modular A/S er en de førende producenter af plastmodulære bånd og kæder til intern transport. Virksomhedens produkter henvender sig til forskellige industrier heriblandt bil-, pap- og fødevareindustrien.

I en årrække har Ammeraal Beltech Modular anvendt skydelære til at kvalitetstjekke sine emner. Siden har de opgraderet manuelt og konventionelt måleværktøj til en ATOS ScanBox 4105, leveret af målevirksomheden Zebicon i Billund.

ATOS ScanBox er et automatiseret målesystem baseret på optisk 3D scanning, hvor brugervenlighed, høj sikkerhed, hurtig opmåling og high-end udstyr er i fokus. Hos Ammeraal Beltech Modular bruges de scannede data til at dokumentere, at værktøjer og emner overholder specifikationerne.

Fra skydelære og gætværk til 3D scanning og fakta

Med de tidligere målemetoder var det ikke muligt for Ammeraal Beltech Modular at opmåle og kvalitetstjekke sine værktøjer. Det betød, at virksomheden prøvede sig frem med forskellige cyklustider, temperaturer og tryk for at korrigere eventuelle emnefejl.

Derudover havde modularproducenten store omkostninger i forbindelse med teststøbning, da det kunne tage op til seks loops inden et værktøj blev godkendt.

Bjarke Nordtorp Jørgensen demonstrer hvordan 3D scanneren kan anvendes til at undersøge, hvorvidt de producerede emners mål ligger inden for tolerancerne eller ej.

– Nu er vi kommet så langt, at ikke alle værktøjer behøver at blive teststøbt før de bliver godkendt. Når vi har scannet mange af dem, ved vi at værktøjet kan gå direkte i produktion, hvis målene er grønne og dermed ligger inden for tolerancerne, udtaler Bjarke Nordtorp Jørgensen, Quality Manager hos Ammeraal Beltech Modular.

I en målerapport sammenlignes de scannede data med CAD-tegningen, hvor det med et farvespekter visualiseres om målene ligger inden for tolerancerne eller ej.

Det betyder, at Ammeraal Beltech Modular i dag kan korrigere fejlene inden værktøjet bliver frigivet til produktion.

3D scanning skabte bedre dialog på tværs af afdelinger

Da Ammeraal Beltech Modular investerede i 3D måleudstyret, blev tekn

Det er bl.a. emner som dette bæltemodul af plast, som kan kvalitetstjekkes ved brug af 3D scanneren.

ologien mødt med skepsis fra værktøjsafdelingen, hvor man mente, at systemet kun skulle bruges til at dokumentere deres fejl.

I dag ses 3D scanneren dog som et interessant værktøj, der åbner op for nye muligheder og udbygger virksomhedens vidensdatabase om egne værktøjer.

3D scanneren har altså givet fakta på bordet, som alle hos Ammeraal Beltech Modular kan forholde sig til.

Ifølge Bjarke Nordtorp Jørgensen har det betydet, at afdelingerne er begyndt at snakke med hinanden, og hvis der opstår tvivl om, hvad der er ret og vrang, beder de selv om at få lavet en scanning.