ENGEL præsenterer en ny generation af de fuldelektriske e-mac sprøjtestøbemaskiner

De nu endnu mere kompakte, fuld-elektriske ENGEL e-mac maskiner er udelukkende udstyret med en særlig effektiv servomotor for at opnå den mest optimale samlede effekt.

I oktober 2020 præsenterer ENGEL den nye generation af sin fuldelektriske sprøjtestøbemaskinserie e-mac med den avancerede fremstilling af pipette-spidser. Med øget fleksibilitet for individuelle kundeønsker bliver e-mac’en nu endnu mere kompakt.

Del:

ENGELs nye generation af fuldelektriske sprøjtestøbemaskiner i e-mac serien præsenteres med fremstilling af avancerede pipette-spidser.

Kvaliteten af ​​pipettespidserne afhænger af nøjagtigheden af ​​fyldeprocessen. Samtidig kræver de lange kerner i værktøjet præcise bevægelser af værktøjsplanerne ved åbning og lukning.

Fuldelektriske sprøjtestøbemaskiner er derfor foretrukket i dette applikationssegment, hvor også økonomien er afgørende, når der skal vælges maskintype.

Under lancering af den nye maskingeneration produceres pipettespidser på en e-mac 265/180.

Med e-mac’en har ENGEL en fuldelektrisk sprøjtestøbemaskine i programmet, der kombinerer høj ydelse og energieffektivitet med et kompakt maskindesign, og som dermed også i et reguleret renrumsmiljø sikrer lave styk-omkostninger.

ENGEL har nu reduceret pladsbehovet for e-mac maskiner yderligere. Takket være en optimeret knæledsgeometri lanceres e-mac 265/180 maskinen nu som værende 450 mm kortere end den foregående 180 tons maskine uden, at åbningsvejen er blevet reduceret.

Samtlige bevægelser på ENGEL e-mac – inklusive dysebevægelse og udstødning – udføres af servoelektriske drev. Derved opnår maskinen en høj præcision og effektivitet. Om nødvendigt er det muligt at integrere servohydraulikaggregatet i maskinrammen, uden at det kræver ekstra plads.

 

ENGEL’s nye e-mac er et sikkert valg for applikationer, hvor servoelektrisk præcision og fremtidssikrede smartløsninger i et kompakt design sikrer solid konkurrenceevne!

Jens Thor Hansen, Adm. direktør, Engel Danmark A/S

ENGEL e-macs indsprøjtningsaggregat blev nyudviklet fra bunden med fokus på en endnu højere dynamik. Det fås i tre performance klasser. Derved kan maskinen tilpasses nøjagtigt til de krav, som de forskellige anvendelsesområder kræver, for at få den bedste udnyttelse.

ENGELs smart løsninger øger processtabiliteten

På kundens anmodning leverer ENGEL produktionsceller, der er skræddersyet til sprøjtestøbeemnet, og som ud over sprøjtestøbemaskinen og automatiseringen, også omfatter løsninger som for eksempel digitalisering og netværk.

Til produktion af pipettespidserne er produktionscellen udstyret med de intelligente assistentsystemer iQ weigth control og iQ flow control.

Mens iQ weight control efterjusterer smeltevolumen for hvert enkelt skud og dermed sikrer en konstant høj kvalitet af de sprøjtestøbte emner, regulerer iQ flow control automatisk temperaturforskelle i værktøjskølingen.

Softwaren anvender de målte værdier som tilvejebringes af den elektroniske temperaturregulering e-flomo. Resultatet er konstante temperaturforhold og markant bedre energieffektivitet, fordi også pumpenes hastighed i ENGEL e-temp tempereringsenheder automatisk reguleres efter behov.