Dansk og schweizisk projektsamarbejde skal udvikle fremtidens sprøjtestøbeforme

Interesserer du dig for produktivitetsforøgelser på op til 50% i sprøjtestøbeprocessen, højere kvalitet og længere levetid på værktøjer? Så overvej at deltage i Super-Moulds seminaret d. 21. januar.

Del:

Super-Moulds er et ambitiøst projekt finansieret af Innovationsfonden og EUREKA.

I projektet udføres grundforskning i formoverfladernes betydning for afformningstiden i sprøjtestøbeprocessen – med andre ord: hvor hurtigt du kan få dine emner ud af formen.

Projektet har til formål at reducere klæbning og friktion mellem plastik og forme i traditionel sprøjtestøbning og plastformgivning via avancerede overfladebelægninger og overfladetekstureringer.

Overfladebehandlingerne vil føre til en effektivitets- og levetidsforøgelse af formene samt en signifikant kvalitetsforbedring af de støbte plastemner.

Den nye løsning forventes ydermere at udvide det stabile procesvindue, hvilket vil muliggøre fremstilling af hidtil uopnåelige produkter.

– Når alt andet er optimeret skal de sidste marginaler i produktiviteten hentes i mødet mellem plasten og værktøjsstålet. Det er et svært og specialiseret område, hvor selv specialisterne ikke rigtig ved, hvad der sker og hvor der mangler systematik. Denne viden og systematik er Super-Moulds sat i verden for at skabe, fortæller Rasmus Grusgaard, Innovationskonsulent hos Plastindustrien.

Foreløbige resultater fremlægges i januar 2020

D. 21. januar 2020 fra klokken 13:00-17:00 inviterer Super-Moulds projektet til seminar. Plastindustrien er partner på projektet og er værter til arrangementet, der finder sted i Industriens Hus i København.

I løbet af seminaret vil partnerne bag det 4-årige projekt gøre status på Super-Moulds og dele viden og indsigter, de har opnået i projektet indtil nu. Heriblandt helt nye indsigter i overfladeruhed, betydningen af teksturering og hvordan coatning kan anvendes til at reducere klæbning.

Der er endvidere god mulighed for at stille spørgsmål og drøfte egne værktøjer. Projektet tilbyder virksomheder muligheden for at komme i betragtning som case og få betalt optimering af et værktøj af projektet.

Du kan finde hele programmet her.

Tilmelding foregår på Super-Moulds’ hjemmeside, hvor du også kan læse mere om projektet.