Idé-Pro Skive A/S har købt Nordeuropas største sprøjtestøbemaskine

Virksomheden Idé-Pro A/S i Skive kan nu kalde sig ejer af Nordeuropas største sprøjtestøbemaskine. Den er blevet placeret i midten af virksomhedens nye produktionshal i Glyngøre, hvor den skal spille en central rolle i at sikre fremdrift i virksomhedens fremtidige produktion.

Del:

Sprøjtestøbevirksomheden Idé-Pro Skive A/S kan nu prale af at huse Nordeuropas største sprøjtestøbemaskine i deres nye afdeling i Glyngøre. Den nye maskine (4000 tons) skal støbe plastemner på op til 40 kilo.

Siden købet af den nye produktionshal i Glyngøre har Idé-Pro arbejdet målrettet på at gøre hallen klar til virksomhedens fremtidige behov. Inden længe kan virksomheden støbe plastemner på Nordeuropas største maskine.

En virksomhed med vokseværk

Idé-Pro har de senere år haft vokseværk og købte i 2018 en del af Royal Greenlands gamle fiskefabrik i Glyngøre på 18.000 kvadratmeter.

Fiskefabrikken er nu omdannet til produktionsafdeling for Idé-Pro og deres nye nabovirksomhed Skov A/S, som i samme ombæring købte den anden del.

Idé-Pro’s direktør og medstifter Morten Nors har tilmed købt 3,5 hektar jord af Skive Kommune på en grund, der støder op til den tidligere fiskefabrik. Dermed har han sikret, at det er muligt at udvide produktionen i Glyngøre, hvis der bliver et behov. Det var nemlig ikke tilfældet i Skive.

Produktionen i Glyngøre startede så småt den 1. juli., og inden udgangen af 2020 vil den køre på fuld kapacitet. Idé-Pro kommer til at udvide sin medarbejderstab med 35 personer, og virksomheden er blandt andet på udkig efter plastmagere og industrioperatører.

Fakta om den nye sprøjtestøbemaskine:

Producent: HAITIAN

Lukkekraft 4.000 Ton.

Skudvægt: 41,5 Kg i PS.

Maskinplan: 3350 mm x 2922 mm

Maskinvægt: 248 Ton.