New-Coat A/S kommer styrket ud af coronakrisen

New-Coat A/S leverer bl.a. råvarer til bådproduktion, som f.eks. denne Galeon 780 Crystal.

Plastindustrien har opfordret sine medlemmer til at dele deres positive historier i denne udfordrende tid. Her får du et indblik i, hvordan råvareproducenten til kompositindustrien New-Coat A/S tackler situationen.

Del:

Den danske producent af råvarer til kompositindustrien New-Coat A/S forventer at komme ud på den anden side af coronakrisen styrket, selvom de har mistet noget omsætning i de sidste måneder.

New-Coat’s direktør Peter Kjær fortæller:

Enkelte, især sydeuropæiske, kunder har haft lukket efter krav fra myndighederne. Andre kunder har produceret værnemidler, så som klare akrylplader til forretningerne, der desværre ikke bruger meget farvepasta, hvilket er en af vores produktgrupper. Vi har desuden kunder, der har haft problemer med at få råvarer hjem fra især Kina.

New-Coat A/S har imidlertid ikke selv haft problemer med at få råvarer hjem, ikke engang fra deres leverandør af polyester, der ligger i Norditalien. Leverandøren har været undtaget fra restriktioner.

Øget efterspørgsel på råvarer fra bådproducenter

På trods af omstændighederne har produktionen i Lynge nord for København været tæt på det normale den sidste måneds tid.

Produktionen af råvarer til bådværfter er steget, da de oplever en øget efterspørgsel på fritidsbåde, da mange køber en båd til sommerferien, nu hvor udlandsrejser med fly eller bil ser ud til at blive svært i år.

Peter Kjær, direktør i New-Coat.

Vi har mange kunder i Østeuropa, der laver fritidsbåde for skandinaviske og tyske bådeværfter, der har ordrebøgerne fulde og producerer alt, hvad de kan. Flere af vore store europæiske konkurrenter har været ramt af restriktioner, og her har vi kunne udnytte vor fleksibilitet og hurtige evne til at udvikle og levere produkter til at få nye kunder, fortæller Peter Kjær.

Ligeledes er produktionen af håndvaske og lignende produkter til byggeindustrien også på det normale, og også her forventes en mindre stigning gennem året, da regeringer sætter nye beskæftigelsesfremmende aktiviteter i gang, samt mange privatpersoner renoverer.

Vindmøllebranchen, der er et af New-Coat`s væsentlige markeder, har haft lidt svært ved at skaffe de nødvemdige råvarer, men forventes på længere sigt ikke at blive påvirket, selvom den lave oliepris naturligvis, hvis det fortsætter, kan have en klar indflydelse på branchen.

Peter Kjær fortæller endvidere, at der i denne periode uden mange telefonopkald og stort set ingen rejseaktiviteter, har været tid til at fokusere på forbedring af eksisterende produkter og udvikling af nye.

Dette vil sammen med omkostningsreduktioner til bl.a. rejser betyde, at New-Coat A/S efter krisen vil stå bedre rustet end, da vi gik ind i den.