SDU Eagles hyldes for eldrevet komposit-drone til humanitære formål

Droneholdet SDU Eagles løber med en delt førsteplads i Danish Composite Award 2020 for at udbrede kendskabet til kompositter på særpræget vis. Gruppen har designet, bygget og forfinet en eldrevet drone af kompositter.

Den frivillige studenterforening SDU Eagles løber med en delt førsteplads i Danish Composite Award 2020 for at designe og bygge en ny type fastvingedrone i kompositmaterialer. Målet med dronen er, at det på sigt skal være muligt at bruge den til humanitære opgaver såsom nødhjælp til ufremkommelige områder.

Del:

Plastindustriens Kompositsektion har i år valgt at tildele droneholdet SDU Eagles en delt førsteplads i Danish Composite Award 2020 for at udbrede kendskabet til kompositter på særpræget vis. Gruppen har designet, bygget og forfinet en eldrevet drone af kompostitmaterialer.

Droneholdet har udviklet en eldrevet drone, som er bygget med specielt ”blended-box wing”-vingedesign, som er udviklet for at gøre fly mere energieffektive. Vingekonstruktionen gør, at dronen bruger mindre energi på at holde sig flyvende.

Ambitionen med dronen er at gøre det muligt at udføre humanitære opgaver som eksempelvis at flyve nødhjælp ind i svært tilgængelige områder.

SDU Eagles er indstillet til Danish Composite Awards 2020 af hhv. Henrik Bindslev, Dekan, Det Tekniske Fakultet, SDU, Søren Wiatr Borg, Lektor, Institut for Teknologi og Innovation, SDU og Raphael Geiger, adjunkt og ansvarlig for Kompositlaboratoriet på SDU.

Udbreder original viden om kompositter

SDU Eagles er en frivillig studenterforening, som har sin daglige gang på Syddansk Universitet. Medlemsantallet er steget med tiden, og pt. bruger 14 ildsjæle fra forskellige studieretninger en stor mængde fritid på projektet.

– På vegne på alle medlemmer af SDU Eagles vil jeg gerne sige mange tak for prisen, som vi er meget beærede over at modtage. Vi er et samling studerende med en stor passion for ingeniørfaget, som prøver at udfordre grænserne, og vi har lært utrolig meget i vores arbejde med at designe og bygge dronen, udtaler André Rangel de Sousa, holdleder for SDU Eagles.

Holdet blev etableret i oktober 2018 af to ingeniørstuderende med målsætningen om at deltage i den årlige dronekonkurrence IMECHE UAS Challenge i UK. I 2019 modtog SDU Eagles prisen for at være det ”mest lovende hold” ved konkurrencen.

SDU Eagles dyster igen om førstepladsen til sommer.

Ambitiøse studerende vil forfine dronen

Pengepræmien, som følger med Danish Composite Award 2020, skal bruges til at videreudvikle og forfine dronesystemet før den næste konkurrence, fortæller holdleder André Rangel de Sousa:

– Pengepræmien fra Danish Composite Award skal skal bruges til at udvikle dronens evner til at lette og lande vertikalt. Ambitionen er at demonstrere det under den største dronekonkurrence for studerende, IMECHE UAS Challenge 2020 på tværs af Europa.

Han uddyber:

– Vi startede som en sammensat gruppe af unge studerende med det, der lignede en umulig drøm om at bygge et autonomt luftfartøj, som ikke har været bygget før. Det har været en vild ”learning by doing” oplevelse, og det har været fedt at gå fra tegnebrættet til kompositlaboratoriet for til sidst at demonstrere dronen ved konkurrencer.

SDU Eagles har takket ja til at præsentere dronen ved Kompositsektionens årsmøde den 16. juni i Industriens Hus i København, hvor prisen officielt bliver overrakt.

Medlemmer af SDU Eagles

SDU Eagles består pt. af medlemmerne André Rangel de Sousa (holdleder); Mark Bech; Robert Pedersen; Jonas Kianzad; Ondrej Pokorny; Vincent Yegenoglu; Erik Koors; Nicoline Louise Thomsen; Yani Yankov; Antonios Karageorgiou; Krzysztof Zieliński; Simon Christian Dockweiler; Thomas Møller Antonsen; Simon Møller Jensen.

Kontakt

  • André Rangel de Sousa, Mechanical Engineer og holdleder for SDU Eagles: anran16@student.sdu.dk – 9110 7096.