Energisyn i 2020: Frist suspenderes indtil videre grundet covid-19

Energistyrelsen har netop meldt ud, at de gældende frister for at indsende energisyn i 2020 er suspenderet indtil videre grundet den aktuelle situation med covid-19. Nye frister vil blive meldt ud i takt med, at situationen vurderes tilstrækkeligt stabil. Energistyrelsen retter henvendelse direkte til virksomhederne, når en ny frist er fastsat.

Del:

De gældende frister for at indsende energisyn i 2020 er suspenderet indtil videre grundet den aktuelle situation. Det har Energistyrelsen netop meldt ud.

Nye frister vil blive offentliggjort i takt med, at situationen vurderes tilstrækkeligt stabil. Energistyrelsen giver virksomheder direkte besked, når de nye frister er besluttet.

Hvad er energisyn?

Energisyn i store virksomheder er et krav som udspringer af EU’s energieffektivitetsdirektiv fra år 2012, der siger, at store virksomheder skal have udført et energisyn senest 2016 og derefter hvert fjerde år.

Energisynet skal give virksomhederne et overblik over deres energiforbrug og besparelsespotentiale.

Hvilke virksomheder er omfattet af energisyn?

De danske regler siger, at virksomheder med over 250 ansatte og en omsætning på mindst 50 millioner euro eller en årlig balance på mindst 43 millioner euro er omfattede af kravet om energisyn.

Når de omfattede virksomheder har fået foretaget et energisyn, skal de indrapportere dette til Energistyrelsen, som godkender det. Der er intet krav om, at virksomhederne skal gennemføre besparelsesforslagene fra energisynsrapporten.

Tidligere var virksomheder med et energiforbrug på under 1 million kWh/år fritaget for denne forpligtelse, men dette er blevet ophævet pr. 1. januar 2020.

Således kan danske filialer af større internationale virksomheder også være underlagt reglerne om energisyn.

Virksomheder, der vedligeholder et energiledelsessystem eller på anden vis opfylder kravene, fx via kravelement 4.4.3 i ISO 14001, er undtaget kravet om energisyn.

Få et hurtigt svar på, hvorvidt din virksomhed er omfattet af energisyn eller ej.

Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed skal indberette energisyn kan du med fordel rette henvendelse til Energistyrelsen: energisyn@ens.dk /3392 6688 eller Plastindustriens sekretariat.