Efter intens overtagelsesperiode: gop Danmark udvider med nye segmenter og produkter

Peter Ditlev var adm. direktør i Ingemann Plast A/S, og han fortsatte som adm. direktør, da virksomheden blev til gop Danmark i januar 2019. Siden har virksomheden haft travlt med en intensiv omstillingsproces.

Sveriges største plastdistributør gop købte den danske virksomhed Ingemann Plast A/S i januar 2019. Investeringen banede vejen for gop’s vækstplaner i Danmark. Efter en intens omstillingsproces er gop Danmark med adm. direktør Peter Ditlev i front klar til at indfri virksomhedens potentiale for udvikling og vækst.

Del:

I januar 2019 købte svenske gop (Glasfiber og Plastproduktion AB) den danske plastdistributør Ingemann Plast A/S, som i samme ombæring skiftede navn til gop Danmark.

Købet var for begge parter en oplagt mulighed for at danne fundament for at skabe et større marked i Skandinavien. Gop havde ambitioner om få del i det danske marked, og Ingemann Plast A/S havde med adm. direktør Peter Ditlev i spidsen en vækstende og velfungerende salgsorganisation.

Nu, et år senere, er gop Danmark allerede i fuld gang med de første udviklingsskridt. Med et udvidet produktsortiment og blikket rettet mod nye kundesegmenter har gop Danmark endnu et travlt år i vente.

9 måneders team-building

Peter Ditlev fortsatte som adm. direktør i virksomheden, og sammen med medarbejderstaben rykkede gop Danmark fra Bjæverskov til nye og skræddersyede lokaler i Sorø.

– Skiftet fra Ingemann Plast har både været intenst, hårdt og utrolig sjovt. Fra overtagelsen i januar 2019 og frem til den 1. september samme år har vi integreret os fuldt ud i gop, fortæller adm. direktør Peter Ditlev.

I løbet af de første syv måneder foretog gop Danmark en lang række omfattende interne ændringer og tiltag.

Virksomheden lancerede en ny website, etablerede et nyt CRM-system, udskiftede sit ERP-system, udsendte et 48-siders katalog til sine kunder, satte nye processer i gang og udvidede sit sortiment med over 50 nye produkter.

Selve flytningen blev klaret på kun to uger i løbet af juli måned.

– Jeg plejer at sige, at vi bogstavelig talt har haft 9 måneders teambuilding. Alle har arbejdet med stor energi, gå-på-mod og forandringsvillighed, og det er blevet en del af vores DNA. Det har både været en hård, vild og fantastisk proces, fortæller Peter Ditlev, adm. direktør i gop Danmark.

Produktsortimentet udvides

Gop Danmark er faldet til i de nye lokaler og i den nye organisation, og den næste fase er allerede indledt. De skræddersyede faciliteter i Sorø har skabt et optimalt udgangspunkt for en distributionsvirksomhed, hvor varerne er på lager og kan leveres til virksomhedens kunder fra dag til dag.

Adm. direktør Peter Ditlev peger på, at de interne forandringer har banet vejen for nogle nye og spændende muligheder for virksomheden, og i den kommen de tid fokuserer gop Danmark på at forny produktsortimentet – blandt andet inden for byggeri, industri og reklame – og gøre det tilgængeligt for alle virksomhedens kunder kunder.

– Via gop har vi udvidet vores produktsortiment markant, og vi kan nu adressere mange flere områder end tidligere. Vi vil fortsat arbejde målrettet på at tilbyde markedet nye løsninger, fortæller Peter Ditlev, adm. direktør i gop Danmark.

Nye kundesegmenter i 2020

Gop Danmarks kan i dag tilbyde et bredt sortiment til både konsumenter og virksomheder, primært inden for byggeri. Udover at forny sortimentet vil gop Danmarks i 2020 afsøge nye områder og kundesegmenter.

– Vi har introduceret en stribe byggematerialer i plast, og vi kan se, at markedet tager godt imod. Det skal vi udbygge yderligere. Også i den grafiske industri har gop Danmark mange strenge at spille på, fortæller Peter Ditlev, adm. direktør i gop Danmark.

Industri og reklame fylder en del i kundeporteføljen i Sverige, så det falder naturligt ind som et nyt fokusområde for gop Danmark.

– Målet er naturligvis, at gop i Danmark skal vokse sig større og bidrage til, at gop fortsætter med at være Skandinaviens største plastdistributør, afrunder Peter Ditlev, adm. direktør i gop Danmark.