Hvem skal vinde Danish Composite Award 2020?

I år 2019 var det Jeppe B. Jørgensen (th.), som blev hædret med Danish Composite Award. Nu er det muligt at nominere til næste års udgave af prisuddelingen.

Plastindustriens Kompositsektion uddeler igen en forsknings- og uddannelsespris under navnet Danish Composite Award. Udover et økonomisk bidrag giver prisen mulighed for præsentation af projektet på Kompositsektionens årsmøde i juni. Der er åben for indstilling af kandidater frem til og med den 20. januar.

Del:

Plastindustriens Kompositsektion uddeler igen i 2020 en pris til én eller flere studerende, der har fuldendt et afgangsprojekt eller tilsvarende i 2019, hvori anvendelse af kompositmaterialer indgår som et væsentligt element.

Formålet med prisen er at fremme kendskabet og interessen for kompositmaterialer blandt studerende og samtidig styrke samarbejdet med landets uddannelsesinstitutioner.

Prisen består af et diplom samt følgende:

 • Deltagelse i JEC World Composite Show Europe i Paris i marts måned (fly, hotel, adgang til JEC, 300 € i lommepenge). NB: max 15.000 kr. i alt.
 • 7.500 kr. (B-indkomst)

Anders K. Knudsen, sekretær for Plastindustriens Kompositsektion, fortæller:

– Det er afgørende, at vi som branche er med til at skubbe på talentudviklingen, da vi mere end nogensinde har brug for kloge hoveder i vores virksomheder. Danish Composite Award fungerer som et rygstød for dygtige studerende i slutningen af deres studie, som står på spring til en karriere med fokus på kompositter.

Projekt og prismodtager offentliggøres her på hjemmesiden, så snart prismodtageren har fået besked.

Dertil inviteres prismodtageren til at deltage i Kompositsektionens årsmøde i Industriens Hus den 25. juni 2020, hvor der er mulighed for at præsentere vinderprojektet.

Retningslinjer for indstilling:

 • Afgangsprojektet eller tilsvarende skal være afsluttet i 2019 fra en dansk uddannelsesinstitution.
 • Kandidater indstilles af hoved- eller medvejleder.
 • Indstillingen sendes til Plastindustriens sekretariat, Indstillingen sendes til Plastindustriens sekretariat, Anders K. Knudsen, akk@plast.dk, senest 20. januar 2020.

Indstilling skal omfatte:

 • Navn på kandidat(er)
 • Uddannelsesinstitution
 • Projekttype
 • Titel og navn på indstiller
 • Kort beskrivelse af projekt (max 1.500 anslag)
 • Motivering af indstilling – se også retningslinjer for tildeling (max 1.500 anslag)

Retningslinjer for tildeling:

Prisen er henvendt projekter, hvori anvendelse af kompositmaterialer indgår som et væsentligt element.

Der vil blive lagt vægt på projekter med stor betydning for kompositindustrien i form af forskningshøjde eller udbredelse af kendskab til kompositmaterialer.

Dertil vil der blive lagt vægt på kreativitet samt originale ideer med en væsentlig nyhedsværdi i projektets resultater, og projektet bør være bedømt til en karakter væsentligt over middel.

Bedømmelsesudvalget for tildeling af prisen udgøres af Kompositsektionens bestyrelse. Hvis bedømmelsesudvalget vurderer, at der ikke er kvalificerede projekter, kan udvalget beslutte ikke at uddele prisen i det pågældende år.

LÆS MERE: Ung forsker hædres for afhandling om limsamlinger til vindmøllevinger