Se billeder og højdepunkter fra Plastic Engineering Day 2019

Årets Plastic Engineering Day suppleres med en Plastmesse for at sikre, at virksomhedsrepræsentanter såvel som studerende får et godt udbytte af dagen. Arrangementet afholdes på Campus Navitas i Aarhus og afvikles i samarbejde med AU, School of Engineering and Department of Engineering – Plastics and Polymer Engineering.

Der var fokus på netværk og videndeling til Plastic Engineering Day 2019, som blev afholdt den 24. oktober på Danmarks Tekniske Universitet. Her blev vinderne af PROJECT PLASTIC 2019 fundet, og dagen var rig på oplæg og tid til at skabe kontakter på materiale- og karrieremessen. Se billeder og læs om dagens højdepunkter her.

Del:

Plastic Engineering Day startede klokken 10:00 torsdag den 24. oktober i Oticon Salen på DTU. Her havde mere end 30 virksomheder meldt sig på banen med en stand, hvor de i løbet af dagen fik besøg af studerende og dagens øvrige deltagere.

Standholderne havde travlt, og flere studerende var nysgerrige på at høre om, hvad den danske plastbranche har at tilbyde både i forhold til råvarer, produkter og karrieremuligheder. Messen var åben indtil den første oplægsholder gik på scenen klokken 12:00 og efterfølgende i alle dagens pauser.

Oplæg og kåring af PROJECT PLASTIC 2019

I løbet af Plastic Engineering Day kunne de fremmødte opleve oplæg fra Danfoss Cooling, AutoDesk, SolarSack, Fiberline Composites, BASF og LEGO Group.

Dagen blev afrundet med kåringen af PROJECT PLASTIC 2019. Her gik de fem finalister på scenen og præsenterede deres plastprojekter.

Alle dagens fremmødte havde mulighed for at stemme på vinderprojektet. Publikum viste sig at være enige med dommerpanelet om, hvem der skulle løbe med sejren.

Dommerpanelet bestod af Jens Peter Bredholt, adm. direktør i Kapacitet, Lars Kaufmanm, adm. direktør i Plastcom og Sofie Bejder, ingeniørstuderende ved DTU – og vinderen af PROJECT PLASTIC 2018.

De tre PROJECT PLASTIC vindere

Dette års førsteplads i PROJECT PLASTIC konkurrencen gik til de to maskiningeniørstuderende fra Aarhus Universitet Emil Buur Trads og Rasmus Dall Nielsen for deres projekt ”Frasortering af plastfolie”. De udmærkede sig i konkurrencen ved at udvikle en sorteringsmaskine, der kan frasortere blød plast fra hård plast, glas og metal, og kommercialiseringen af maskinen er allerede i gang.

Andenpladsen gik til seks ingeniørstuderende fra DTU for deres projekt ”HoneyBlock”. De har udviklet en isoleringstype lavet af 100 procent genanvendt PVC, som er lettere og stærkere end letvægtsbeton og kan fungere som et alternativt isoleringsprodukt i bærende vægge.

Tredjepladsen gik til projektet Pressure-driven injection moulding for micro replication, et speciale udarbejdet Santiago Ezquerra Quiroga, Master of Science in Materials and Manufacturing Engineering på DTU. I projektet undersøger han to metoder til valg af parametre for sprøjtestøbeprocesser. Han har testet og sammenlignet metoderne med hensyn til replikation af mikrofunktioner, processtabilitet, delmasse og svind.

Foruden titlerne kunne de tre vindere tage en check på 25.000, 10.000 og 5.000 kroner med hjem.

Plastic Engineering Day 2020 rykker til Aarhus

Plastic Engineering Day er et samarbejde mellem Danmarks tekniske universiteter og Plastindustrien.

Ambitionen er at samle branchen til en spændende dag, hvor netværk og videndeling er i fokus. Samtidig er målet at fremhæve de mange muligheder inden for både ingeniørfaget og andre faglige områder i plastindustrien, og dermed tiltrække de studerende til en spændende branche.

Til næste år rykker vi arrangementet til Aarhus, fordi vi gerne vil tættere på nogle andre plastvirksomheder og studerende.

Se billeder og tweets fra dagen: