Fiberline får CE-mærkning for konstruktionsprofiler i glasfiberkomposit

Torben Rønlev, vice president building & construction hos Fiberline Composites
Torben Rønlev, vice president building & construction hos Fiberline Composites.

Fiberline Composites kan som de første og eneste i verden fra maj 2018 fremvise en CE-mærkning for konstruktionsprofiler i glasfiberkomposit.

Del:

Som de første – og eneste – i hele verden kan virksomheden Fiberline Composite fra Middelfart fremvise CE-mærkning af et komplet sortiment af profiler i komposit.

Torben Rønlev, vice president building & construction hos Fiberline Composites, fortæller om CE-mærkningen i virksomhedens udsendte pressemeddelelse.

– Mærkningen er banebrydende og løfter os til en helt ny klasse, hvor vores kunder kan sammenligne glasfiberkomposittens egenskaber med andre byggematerialers og dermed stole på kvaliteten af vores produkter.

CE-mærkningen er et tryghedsskabende mærkat i EU

Processen med at få mærkningen har været undervejs et stykke tid i virksomheden, da glasfiberkomposit stadig anses som et nyt materiale i byggebranchen og der derfor ikke eksisterer harmoniserede standarder for materialet.

I samarbejdet mellem Fiberline og ETA Danmark har begge parter derfor bidraget med hver deres kompetencer, skriver virksomheden i pressemeddelelsen.

Torben Rønlev fortæller:

– Vores produkter har stadig den samme høje, ensartede kvalitet, som vi altid har været kendte for. Nu følger der bare også et tryghedsskabende mærkat med, som gør det nemmere for vores kunder at anvende glasfiberkomposit i bæredygtige byggerier i hele EU.

Thomas Bruun, adm. direktør hos ETA Danmark, det organ, der har vurderet Fiberline Composites’ konstruktionsprofiler, er CE-mærkningen værdifuld for Fiberline, når de skal markedsføre sig i EU, da mærkningen er en garanti for, at produkterne opfylder det producenten lover samt gældende kvalitets- og lovkrav inden for EØS-landene.