3D-scanning hjælper HN Group med at højne niveauet

HN Group A/S har i 30 år været specialister i at fremstille sprøjtestøbte og termoformede plastemner. For nyligt anskaffede man sig så en fuldautomatisk 3D-scanner – og det har hjulpet på kvaliteten, fortæller virksomheden.

Del:

HN Group A/S har mere end 30 års erfaring med fremstilling af sprøjtestøbte og termoformede plastemner målrettet en bred vifte af industrier. Et vigtigt parameter, når det kommer til kvalitetssikringen, er måling af emnerne.

De seneste mange år har virksomhedens udviklings- og kvalitetsafdeling benyttet sig af 3D-scanningsløsninger fra Zebicon A/S, når der skulle kvalitetssikres. Grundet et stigende behov for komplette målerapporter har HN Group dog omstruktureret sådan, at opgaven med at måle emnerne nu kan klares internt.

Kan reagere hurtigere

Virksomheden fra Billund valgte derfor at investere i den fuldautomatiske 3D-scanner ATOS ScanBox 2105. Hos HN Group mener man, at det er en investering, som er givet godt ud.

For selvom Zebicons service intet fejlede, giver det bare en større fleksibilitet selv at kunne lave målerapporter og lignende. Det fortæller Allan Hansen, som er direktør for salg og marketing hos HN Group A/S.

– Samarbejdet med Zebicon har fungeret godt, men et stigende behov for agilitet og hurtig reaktionsevne har ført til, at vi selv har været nødt til at investere i tilsvarende måleudstyr, siger Allan Hansen og fortsætter:

Vi har fået enorm god feedback fra kunderne for vores hurtige levering af best-fit-analyser af first out of tool-opmålinger.

Allan Hansen, Direktør for salg og marketing, HN Group A/S

Emnerne lettere at tilpasse undervejs

En af de medarbejdere, som især har kunnet drage nytte af at have en 3D-scanner i huset, er Dennis Hansen, der er HN Groups kvalitets- og måletekniker. Som eksempel på dette nævner han produktion af plastkomponenter til en gasventil.

– Et eksempel på, hvordan vi bruger 3D scanning til at udvikle og tilpasse støbeforme, er disse to plastkomponenter til en gasventil. Begge emner har været udfordrende og krævet mange tilrettelser, siger Dennis Hansen og fortsætter:

– Det ene er produceret i plast med 40% glasfyld, som gør, at materialet udløser en del kast. Det andet er et 2K emne, hvilket betyder, at emnet er støbt af to plasttyper og af to omgange i samme maskine.

På grund af den komplekse materialesammensætning har 3D-scanneren derfor givet virksomheden mulighed for at tilpasse produkterne undervejs i produktionen, uddyber Dennis Hansen.

Allan Hansen glæder sig ligeledes over de muligheder, som den interne 3D-scannerløsning har givet HN Group, som nu kan disponere ressourcerne fra dag til dag, alt efter hvad der er vigtigst.

Så længe vi holder os inden for tidsrammen, giver det mulighed for at tilrette værktøjer forud, hvis der opstår store overraskelser på fx kast eller dimensionsstabilitet.

Allan Hansen, Direktør for salg og marketing, HN Group A/S

HN Group A/S beskæftiger ca. 85 medarbejdere på adressen i Billund. Sidste år kunne virksomheden notere sig et resultat på ca. 4,9 mio. kr. før skat.