Risø Symposium stiller skarpt på kompositmaterialer

DTU Vindenergi er den 5.-8. september 2016 er vært for det 37. Risø Symposium, der i år handler om forskning og udvikling af kompositmaterialer.

Del:

Den 5.-8. september 2016 er DTU Vindenergi vært for det 37. Risø Symposium, der i år har titlen ‘Understanding performance of composite materials – mechanisms controlling properties’. 

Som titlen indikerer er temaet for dette års symposium kompositmaterialer med fokus på en forståelse af deres egenskaber og de underliggende mekanismer. Dette vil føre til bedre og mere troværdige forudsigelser for egenskaber af kompositter, og vil støtte den fortsatte teknologiske udvikling af kompositløsninger.

Foredragene på Risø Symposiet omfatter en række internationale eksperter, der er inviteret til at præsentere deres resultater indenfor forskning og udvikling af kompositmaterialer.

Eksempler på emner der vil blive adresseret er strain-strain opførsel af fibre, cure kinetics og residual stresses i polymermatricer, overfladekemi og mekanisk evaluering af fiber/matrix interfaces, mikrostruktur og mikromekanik af kompositter, effekt af fremstillingsprocesser, og muligheder indenfor recycling af kompositmaterialer.