Plastindustrien vil finde nye måder at bruge dit affald på

Ikke-kategoriseret

Vi skal sortere og genanvende langt mere af vores plastaffald, mener politikerne både herhjemme og i EU. Men hvilke produkter er det, som fremover skal produceres i genanvendt plast, og hvordan bliver det noget, vi kan tjene penge på i Danmark? Det vil Plastindustrien søge svar på med en stort anlagt workshop den 11. juni for både designere, arkitekter, ingeniører og plastvirksomheder.

Del:
 

Yderligere information: 

 

Miljøkonsulent Jakob Clemen står til rådighed for kommentarer: 2689 3022 / jc@plast.dk  

 

Billede af plastaffald til fri afbenyttese:

Download i fuld størrelse.

 

Læs også:

 

I efteråret lancerede regeringen sin ressourcestrategi, der har som mål at øge genanvendelsen af plastaffald markant. I EU er tendensen den samme, og meget tyder endda på, at de fælles europæiske målsætninger kommer til at overgå de danske.

I kommunerne rundt om i landet er der derfor nu gang i ambitiøse planer for affaldssortering. Vi skal som borgere vende os til, at vores affald skal i flere forskellige skraldespande under vasken og i forskellige containere i indkørslen.

Hvad skal vi bruge affaldet til?

Men hvad skal der egentlig ske med det plastaffald, borgerne sorterer? Hvilke produkter er det, vi fremover skal producere af brugte sushi-bakker, vandflasker og cd-hylstre? Og er det noget, vi rent faktisk kan gøre til en god forretning? Det vil Plastindustrien finde svar på med et stort workshop-arrangement den 11. juni. Miljøkonsulent i Plastindustrien Jakob Clemen forklarer:

– I Plastindustrien er vi rigtig glade for det store fokus på at øge genanvendelsen af plastaffald. Gør vi det rigtigt, bliver det en stor gevinst for både miljø og virksomheder. Men det er ikke nogen let øvelse at skulle integrere den brugte plast i nye produkter.

Han uddyber:

– Der bliver stillet store krav til moderne plastprodukter, når det kommer til egenskaber og sikkerhed for forbrugeren. Genanvendte materialer kan ikke altid tilbyde de samme præcise specifikationer som nye plastråvarer. Det betyder, at plasten fra borgernes husholdningsaffald ikke bare uden videre kan afløse nye råvarer en til en. Derfor er vi er nødt til at finde på nye anvendelser for de øgede mængder genavendt plast, som vi snart står med. Både i nye typer produkter – men også i produkter vi allerede kender, som vi måske skal producere på nye måder. Den proces vil vi gerne kickstarte med vores workshop.

Parrer kreative ideer og teknisk know how

Workshoppen henvender sig til danske plastvirksomheder – men også til designere, ingeniører og arkitekter. Formålet er at parre kreative ideer og teknisk know how for på den måde at finde på nye løsninger.

 
 

Citat

– I Plastindustrien er vi rigtig glade for det store fokus på at øge genanvendelsen af plastaffald. Gør vi det rigtigt, bliver det en stor gevinst for både miljø og virksomheder. 

 

Jakob Clemen, miljøkonsulent i Plastindustrien

– Vi vil gerne have kreative og skæve bud på nye produkter og nye anvendelser fra designere og arkitekter. De bud håber vi, virksomheder og ingeniører kan være med til at gøre til virkelighed med deres viden om materialerne og om hvilke krav, der stilles til forskellige typer af produkter. Derfor er et vigtigt element i arrangementet at give plads til at finde den helt rigtige forretnings- eller sparingspartner til sit projekt. Det gælder uanset, om man er designer, plastvirksomhed eller noget tredje, og uanset om man er i idéfasen, eller det er klar til produktion i større skala, siger Jakob Clemen.

Foruden ”match making” mellem deltagerne, byder dagen på oplæg fra bl.a. COOP og IKEA, der begge har ambitiøse målsætninger for brugen af genanvendte materialer i deres produkter. Plastindustrien regner med op imod 100 deltagere til arrangementet, der foregår i Industriens Hus i København.

Annonce###REKLAME###