Bayer omdanner CO2 til PUR-skum

Ikke-kategoriseret

Den tyske kemvirksomhed Bayer bliver de første, der kommercialiserer brugen af CO2 som byggesten i plastprodukter. Fra 2016 vil Bayer således kunne bruge CO2 i PUR til blandt andet madrasser og isolering. 

Del:

Efter en vellykket testfase og en lovende markedsanalyse vil Bayer MaterialScience nu investere 15 mio. euro i opførelsen af en ny fabrik, som skal bruge CO2 i produktionen polyurethan-skum. Den ny linje vil have en årlig produktionskapacitet på 5.000 tons og skal efter planen sende PUR-skum til madraser og bygningsisolering på markedet fra 2016.

 

Flere andre virksomheder arbejder på lignende projekter, men Bayer er de første, der er klar med en kommercialisering af metoden.

30 procent affalds-CO2 fra lokalt kraftværk

CEO i Bayer MaterialScience Patrick Thomas var fornylig i København til en velbesøgt presseevent. Her talte han bl.a. om brugen af CO2:

– PUR-skummet vil blive produceret med 30 pct. ’affalds-kuldioxid’, der kommer fra et kraftværk. Dette er første skridt mod at bruge kuldioxid frem for oliebaserede materialer i vores produktion. Og det er blot et eksempel på, hvordan Bayer MaterialScience kan puste liv i drømme om bæredygtighed og gøre dem til virkelighed, sagde han.

CO2 i produktionen af PUR gør det muligt at bruge mindre oliebaseret propylenoxid og dermed mindske CO2-aftrykket af produktionen. De nye polyoler vil have mindst samme høje kvalitet som konventionelt fremstillede materialer. 

Annonce###REKLAME###