Søg om tilskud til arbejdsmiljørådgivning – ansøgningsprocessen starter primo august

Ikke-kategoriseret

Hvis man er hurtig på tasterne er det muligt at få op til en halv million kroner i støtte til arbejdsmiljørådgivning. En pulje på 10 millioner kroner fordeles efter ’først til mølle princippet’, og der er netop blevet åbnet op for puljen.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

 

Arbejdstilsynet administrerer en pulje på 10 millioner kroner, der uddeles efter princippet ’først til mølle’. Formålet er styrke arbejdsmiljøindsatsen i nedslidningstruede brancher – herunder plastbranchen. Ansøgningsprocessen skulle være startet i juli, men er nu blevet skudt igang. Der bliver ydet støtte til arbejdsmiljørådgivning, der primært har til formål at forebygge arbejdsulykker og forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

 

LÆS OGSÅ: Ny refusion for udgifter til autoriseret arbejdsmiljørådgivning

 

Helle Fabiansen, miljøchef i Plastindustrien, opfordrer til, at Plastindustriens medlemmer benytter sig af det ekstraordinære tilbud:

 

– Det er en rigtig god mulighed for at få tilskud til arbejdsmiljørådgivning, som virkelig gør en forskel på den enkelte virksomhed og for den enkelte medarbejder. Vi ved af erfaring, at det giver mærkbare resultater, når virksomhederne får konsulenthjælp til at forbedre arbejdsmiljøet. Derfor håber jeg, at så mange plastvirksomheder som muligt søger om et tilskud.

 

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

 

Op til en halv million i støtte

Et rådgivningsforløb kan maksimalt få en halv million kroner i støtte, og der er krav om 50 procents medfinansiering fra virksomheden. Derudover kan man kun få støtte til arbejdsmiljørådgivning, der ligger ud over arbejdsmiljølovens krav. Det betyder, at virksomheden ikke kan få støtte til at opfylde loven eller til at efterkomme påbud fra Arbejdstilsynet.

Plastbranchen er en ud af atten nedslidningstruede brancher, som den konkrete tilskudspulje er målrettet. Pengene kommer fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse, og tilskudsordningen er en udmøntning af bekendtgørelsen 'Økonomisk støtte til til rådgivning fra autoriserede rådgivningsvirksomheder på arbejdsmiljøområdet'.

Arbejdstilsynets hjemmeside kan man nu downloade ansøgningsmaterialet.