Miljøordfører fra DF besøgte plastvirksomhed i Lynge

Dansk Folkepartis miljøordfører Pia Adelsteen var i starten af april på besøg hos Ulstrup Plast A/S i Lynge for at høre om virksomhedens forskellige grønne tiltag og drøfte, hvordan vi bedre kan skabe flere danske arbejdspladser.

Del:

Pia Adelsteen (MF, Dansk Folkeparti) lagde mandag 4. april vejen forbi plastvirksomheden Ulstrup Plast i Lynge. Her blev det bl.a. til en drøftelse af mulighederne for at skabe flere jobs:

– Jeg er meget optaget af at sikre, at vi kan beholde danske produktionsarbejdspladser i Danmark – og gerne skabe endnu flere af dem. Derfor sætter jeg stor pris på at komme ud og besøge danske virksomheder og få et indblik i deres hverdag og høre om, hvad vi som politikere kan gøre for at hjælpe dem med at skabe jobs, siger Pia Adelsteen.

Plastvirksomhed med særligt fokus på miljø

Pia Adelsteen, der er opvokset i Slangerup, har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2007. Hun er lige nu sit partis miljøordfører og var derfor også interesseret i den særlige indsats, som Ulstrup Plast gør på miljøområdet.

Virksomheden genbruger produktionsaffald og har tilsluttet sig det internationale Operation Clean Sweep-initiativ, der indebærer en ekstra indsats for at undgå plast i havet. Ulstrup Plast gør også en stor indsats for at spare strøm bl.a. ved at købe fuldelektriske maskiner, og de erstatter rensningsvæsker med bionedbrydelige erstatninger.

– Det var spændende at se, hvordan miljøtiltag hos Ulstrup Plast bare er en helt naturlig del af det daglige arbejde, og at de kan kombinere en grøn profil med et fokus på den økonomiske bundlinje. Når de fx genbruger deres eget produktionsaffald, skifter til elektriske maskiner og meget andet, så gør de det både af hensyn til miljøet, og fordi det er en god forretning økonomisk, siger Pia Adelsteen.

Søren Ulstrup: Dejligt, at politikerne lytter

Vært for besøget var Søren Ulstrup, adm. direktør hos Ulstrup Plast og tredje generation i direktørstolen i hos familievirksomheden samt formand for Plastindustrien. Også han satte pris på besøget:

– Danmark er dyrt land at drive virksomhed i, og det betyder, at vi skal kæmpe benhårdt med udenlandske konkurrenter for hver eneste nye ordre. Det gør vi gerne, men det er også rart med politisk støtte, så vi lettere kan skabe de nye jobs. Derfor er jeg glad for, når politikere som Pia Adelsteen tager sig tid at lytte.

Ulstrup Plast er med mere end 60 år på bagen en af landets ældste plastvirksomheder og beskæftiger i dag omkring 40 personer i Danmark. Virksomheden begår sig som underleverandør til bl.a. medicoindustrien.