Plast fra strandrensninger bliver til ny råvare

Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager har modtaget flere containere fyldt med indsamlet plast fra forskellige strandrensninger, der er blevet arrangeret i regi af Projekt Plastfrit Hav, som er støttet af en bevilling fra VILLUM Fonden og VELUX Fonden.

En ny milepæl er nået i Projekt Plastfrit Hav. Plast fra strandrensninger er nu nået gennem sortering og til Dansk Rotations Plastic ApS, hvor det skal støbes til færdige produkter.

Del:

I løbet af de seneste måneder har flere hundrede frivillige deltaget i strandrensninger langs Vesterhavet, hvor der er blevet indsamlet store mængder af plast. Aktiviteterne sker i regi af Projekt Plastfrit Hav, som Plastindustrien, Plastic Change og Det Økologiske Råd står bag.

Den indsamlede plast er fornylig blevet transporteret til genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, der bl.a. har bidraget med at tilføje viden til hele indsamlings- og sorteringsprocessen sammen med de mange frivillige.

Efter at være blevet vasket, sorteret og oparbejdet er den indsamlede plast blevet til ny råvare, der sendes til Dansk Rotations Plastic ApS i Kalvehave, hvor plastmaterialet skal bruges til rotationsstøbning af bænke og spande.
Efter at være blevet vasket, sorteret og oparbejdet er den indsamlede plast blevet til ny råvare, der sendes til Dansk Rotations Plastic ApS i Kalvehave, hvor plastmaterialet skal bruges til rotationsstøbning af bænke og spande.

Hos Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager er den indsamlede plast blevet testet i laboratoriet, hvorefter den er blevet vasket, sorteret og oparbejdet til en ny råvare. Næste skridt i processen foregår hos Dansk Rotations Plastic ApS i Kalvehave, der skal anvende materialet til at fremstille nye plastprodukter som fx strandbænke og spande, som efter planen skal opstilles på de strande, hvor plasten er indsamlet.

Projekt Plastfrit Hav fokuserer bl.a. på at mindske mængden af plast i havet ved at afprøve forskellige løsningsmuligheder. Det sker fx ved at undersøge, hvorvidt der kan udvikles en grøn forretningsmodel for indsamling og efterfølgende oparbejdning af plastaffald fra langs kysterne.