AMU SYD laver tallerkener i genanvendt plast til Michelin-restaurant

AMU SYD har produceret 75 tallerkener i genanvendt plast til Michelin-restauranten Alchemist. Anretningen skal sætte fokus på forurening i verdenshavene, og opgaven demonstrerer en plastmagers vigtige kompetencer, fortæller Faglærer på AMU SYD Kurt Rahr.

Del:

Plastafdelingen hos AMU SYD har været på en anderledes opgave.

Før sommeren blev faglærer hos AMU SYD Kurt Rahr kontaktet af restauranten Alchemist, der i 2020 blev belønnet med to Michelin-stjerner.

Michelin-restauranten skulle bruge 75 unikke tallerkener i plast til servering af en ny ret ved navn ’Plastic Fantasic’. Formålet med anretningen er at sætte fokus på plastforurening i verdenshavene.

– Det er bevidst, at tallerkenen bærer tydeligt præg af, at den er lavet af affaldsplast og materiale fra havet. Ejeren af Alcemist, Rasmus Munk, vil nemlig med tallerkenen og anretningen sætte fokus på plastforurening i verdenshavene. Det ville vi som skole gerne være med til at støtte op om, fortæller faglærer Kurt Rahr.

Det tog fire timer at producere hver tallerken, og der blev udviklet mange prototyper, inden AMU SYD landede på den endelige model:

– Først lavede vi formen, så lavede vi indmaden, og til sidst støbte vi et lag ad gangen, så der ikke opstod flækker mellem lagene. Til sidst sleb og polerede vi hver tallerken.

Samarbejde viser plastmagerens kompetencer

Projektet med Alchemist er interessant, fordi det er med til at fremhæve plastmagerens viden og kompetencer på en anderledes vis.

Som plastmager bliver man klædt på med nogle færdigheder, det kommer til nytænkning, kreativitet og ikke mindst det praktiske arbejde med genanvendelse, og det er projektet med til at vise frem, fortæller faglærer hos AMU SYD Kurt Rahr:

– Som skole er det sjovt og givtigt samarbejde med en virksomhed om et anderledes og unikt produkt, der sætter fokus på plast og genanvendelse

Han uddyber:

– Hos AMU SYD vil vi gerne vise, at vi i forbindelse med uddannelsen af plastmagere har fokus på miljø, genanvendelighed og bæredygtighed. Samtidig er projektet en oplagt mulighed for at synliggøre, at du med en plastmageruddannelse kan man være med til at lave nogle spændende og nytænkende projekter.