MELITEK skifter til klimavenlig el

Virksomheden MELITEK på Falster er netop blevet RECS certificeret ved at skifte til vedvarende energi fra vindmøller. Kim Laursen, adm. direktør i MELITEK får overrakt certificeringen af Christian Ellekær, SEAS-NVE.

Virksomheden MELITEK har netop underskrevet en aftale, som betyder, at virksomhedens energiforbrug nu kommer udelukkende fra vedvarende energi garanteret af RECS (Renewable Energy Certificate System). Aftalen medfører en årlig energibesparelse på 1000 ton C02.

Del:

Virksomheden MELITEK på Falster har netop blevet RECS certificeret ved at skifte til vedvarende energi.

Aftalen er indgået med energiselskabet SEAS-NVE, som vil levere 100 % grøn energi til MELITEK produceret af vindmøller.

– MELITEK vil gerne bidrage til, at vi i Danmark i endnu grad benytter os af vedvarende energi, og derfor gør vi nu noget aktivt for at formindske vores CO2 udledning, udtaler administrerende direktør i MELITEK Kim Laursen.

Han fortsætter:

– Det har altid været i vores virksomheds DNA at tilbyde plastgranulat til medicinsk brug med en stærk miljøprofil, og skiftet til miljøvenlig energi markerer en milepæl i vores mission om at producere vores meliflex produkter under de bedste forhold.

Sparer 1000 ton CO2

Christian Ellekær, Key Account Manager hos SEAS-NVE, overrakte MELITEK RECS aftalen. Han fortæller, at aftalen har stor effekt for virksomhedens klimaaftryk:

– MELITEKs skift til vedvarende energi fra vindmøller svarer til en total CO2 besparelse på næsten 1000 ton CO2 årligt baseret på virksomhedens nuværende forbrug.

Jesper Laursen, medejer og forretningsdirektør hos MELITEK forklarer, overgangen til klimavenlig el går i spænd med virksomhedens generelle profil. Han konkluderer:

– Det giver god mening for os, at vi kan forsikre, at vores polyolefin baserede produkter, som er designet til let at kunne genanvendes, nu produceres på en fabrik, der udelukkende bruger vindenergi.