Vink Plast opruster på 3D-print fronten

Vink Plast bliver nu eneforhandler i Danmark af den dansk udviklede og innovative 3D-printer fra Blueprinter. Med aftalen markerer Randers-virksomheden, at Vink Plast holder fast i sin strategi om at tilbyde kunderne plastbaserede fremtidsorienterede løsninger.

Del:

Det er ikke hversdagkost, at en helt ny form for teknologi til 3D-print ser dagens lys. Det er imidlertid, hvad der er sket på Nørrebro i København, hvor de to tidligere studerende fra DTU Frederik Tjellesen og Anders Hartmann på få år opbygget en global virksomhed som udvikler og sælger 3D-printeren Blueprinter.

Printeren bliver i dag solgt i hele Europa og flere steder i Asien. Og nu har Vink Plast i Randers lavet en aftale om at være eneforhandler i Danmark.

– Hos Vink Plast er vi meget tilfredse med at have indgået et strategisk samarbejde med Blueprinter, siger adm. direktør Walter Blunck fra Vink Plast og fortsætter:

– Printeren, med dens epokegørende teknologi, passer perfekt ind i vores strategi om at levere innovative løsninger inden for plast til dansk industri, som medvirker til at bringe vores kunder frem i front.

LÆS OGSÅ: Vink Plast udbygger positionen som totalleverandør

Ideel til arkitekter og ingeniører

3D-printeren er primært egnet til virksomheder, der producerer eller udvikler fysiske produkter. Det anslås, at der i dag er omkring 3.000 virksomheder i Danmark, som bruger 3D-printede emner.

– Printeren er ideel til eksempelvis ingeniører, som arbejder med nye industrielle produkter eller arkitekter, som ønsker at skabe 3D modeller af fx bygninger eller indretninger,  siger salgschef Jan Busk fra Vink, som har det overordnede ansvar for at sælge printeren hos Vink.

– Hertil kommer uddannelsesinstitutioner inden for det naturfaglige og tekniske. Vi har allerede et godt samarbejde med flere af disse segmenter og ser frem til at kunne præsentere dem for denne innovative 3D printer, fortæller Jan Busk.

Oplagt samarbejdspartner

For Blueprinter er Vink Plast en oplagt samarbejdspartner på det danske marked.

– Jeg er rigtig glad for, at vi har indgået en strategisk aftale med Vink Plast,” siger CEO Niels Appel fra Blueprinter og fortsætter:

– Vink Plast har præcist den viden og de kompetencer, der skal til for at gøre Blueprinter til en succes hos danske virksomheder.

Hos Vink Plast og Blueprinter ser man nu i fællesskab frem til i tæt samarbejde at hjælpe danske virksomheder med at blive endnu mere produktive i deres produktudvikling.

Med 3D print kan de væsentligt hurtigere bringe nye produkter til markedet end de gør i dag, og dermed blive mere konkurrencedygtige.

LÆS OGSÅ: 3D-printer med unik teknologi (eksternt link)