Nystartet virksomhed specialiserer sig i produktion af IML-etiketter

I Jyllinge har den nystartede virksomhed ScanMould etableret sig fra årsskiftet, og ambitionerne er på plads. ScanMould vil være den førende skandinaviske leverandør inden for produktion af in mould labels til plastemballage. 

Del:

ScanMould er et nystartet søsterselskab, der udspringer af ScanKet, som har mange års erfaring med at producere selvklæbende etiketter til alt fra kosmetik, henover ølflasker og til maling.

Hen over de seneste år har man gradvist opbygget erfaring med produktion af såkaldte in mould etiketter, til indstøbning i plastikemballage. Og det er denne erfaring inden for produktionen af in mould labels (IML), der danner grundlaget for etableringen af ScanMould, som ved årsskiftet overtog den specialiserede IML-portefølje fra ScanKet.

Det forklarer Martin Fundal, der er adm. direktør og hovedaktionær i både ScanMould og ScanKet:

– Vi oplever, hvordan markedet for IML-etiketter vokser i disse år. Produktion og efterbehandling er relative komplekse processer, og området adskiller sig væsentligt fra resten af vores produkter. Derfor var der ingen tvivl om, at specialisering var vejen frem.

ScanMould er netop rykket ind i 1500 kvm. store lokaler i Jyllinge nord for Roskilde, hvor der er plads til at rumme den forventede vækst, der skal basere sig på en maskinpark, som sætter nye skandinaviske standarder for etiketproduktion til fødevareemballage i plast.

– For os handler det om, at vi kan hjælpe vores kunder med at skabe præference for netop deres produkt ude på hylderne i supermarkederne. Alt det vi kan i forhold til tryk og efterbehandling handler om denne ene ting, fortæller Martin Fundal, adm. direktør i ScanMould, som via emballageproducenten Superfos bl.a. leverer emballageetiketter til fiskeprodukterne fra Bornholms.

ScanMould kan producere forskellige IML-etiketter, hvor metalfarver, foliepræg og flere laktyper på den samme etiket er en mulighed. 

Vil genrejse Danmark som produktionsland

Etableringen af ScanMould sker også med det formål, at folkene bag virksomheden ser det som en vigtig opgave, at Danmark bliver ’genrejst’ som produktionsland. Det forklarer salgs & marketingsdirektør i ScanMould Martin E. Colberg:

– Martin Fundal og jeg er gamle studiekammerater fra markedsøkonomstudiet først i halvfemserne. Jeg har personligt valgt at tage springet væk fra et sikkert job som salgschef i en global koncern, for at støtte op om et ambitiøst projekt som skal være med til at skabe arbejdspladser i Danmark. En sag som igennem mange år har lagt både Martin og jeg på sinde og er en kæmpe del af drivkraften bag dette projekt.

Martin E. Colberg uddyber:

– Vi ser os selv som en del af den sag, der handler om at genrejse Danmark som et produktionsland, efter i mange år at være blevet stukket det blår i øjnene, at vi alene skulle være et vidensamfund. I vores øjne er det en politisk illusion, som har kostet 100.000-vis af danske arbejdspladser.

ScanMould har netop meldt sig ind i Plastindustrien, og det er bl.a. sket for at få et større netværk:

– Når vi har valgt at melde os ind i Plastindustrien skyldes det i høj grad at vi står med det ene ben i den grafiske branche og det andet i plastbranchen. Vores baggrund er den grafiske verden og det er også her at en stor del af mit netværk er, men for at etablere et netværk i plastindustrien hvor en stor del af ScanMoulds kunder og samarbejdspartnere befinder sig, vurderede vi i fællesskab at Plastindustrien var det helt rigtige forum, afrunder Martin Fundal.