Plastindustrien glæder sig over afskaffelsen af PSO-afgiften

Danske plastvirksomheder får gavn af den kommende afskaffelse af PSO-afgiften.

Hos brancheforeningen Plastindustrien er der stor tilfredshed med, at et flertal på Christianborg netop har aftalt at afskaffe PSO-afgiften. Ifølge Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, er det en politisk beslutning, der kommer mange danske plastvirksomheder til gavn.

Del:

En afskaffelse af PSO-afgiften har længe stået højt på ønskelisten hos brancheforeningen Plastindustrien, der repræsenterer 230 – fortrinsvis mindre- og mellemstore – danske plastvirksomheder.

Derfor er Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, også meget tilfreds med den politiske aftale, der sikrer, at PSO-afgiften bliver afskaffet.

– Det er ingen hemmelighed, at danske plastvirksomheder kæmper for at fastholde arbejdspladserne herhjemme. Mange af vores produktionsvirksomheder har i høj grad været presset af PSO-afgiften, som deres udenlandske konkurrenter slet ikke er pålagt i samme grad. Derfor er det rigtig godt, at der nu er flertal for en afskaffelse, så det ikke bliver endnu dyrere at producere i Danmark.

Thomas Drustrup fortsætter:

– Der er plastvirksomheder, som betaler et PSO-beløb svarende til lønnen for flere fuldtidsansatte, og det er selvsagt en uholdbar situation. I et klimamæssigt perspektiv er PSO-afgiften også usmart. Energiafgiften medvirker nemlig til, at produktion og arbejdspladser rykker til udlandet, hvor industrien er langt mindre energieffektiv end i Danmark.

Afslutningsvis siger Thomas Drustrup:

Vi har over en længere periode drøftet situationen med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og en række folketingsmedlemmer, og det glæder mig rigtig meget, at der nu er blevet lyttet til vores argumenter.

Thomas Drustrup, Adm. direktør i Plastindustrien

Læs mere om den politiske aftale via dette link.