Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord. Blandt de deltagene aktører er emballageproducenten RPC Superfos, der skal bidrage til udviklingen af smart emballage.
Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor hjælper miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu 13 nye ideer, der skal mindske madspildet på vej med uddeling af 5,6 mio. kroner i tilskud.
– 700.000 tons mad, som kunne være spist, kasseres hvert år i Danmark. Jeg ønsker derfor nogle redskaber til at håndtere dette store problem i alle led af fødevarekæden. Nu hjælper vi 13 nye projekter på vej, som forhåbentlig vil gøre et mærkbart indhug i Danmarks madspild. Det er rigtig spændende projekter, og jeg glæder mig til, at de får luft under vingerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
Ny emballage til rester
Teknologisk institut vil i samarbejde med plastemballageproducenten RPC Superfos og Imerco udvikle og teste en multifunktionel resteboks, der skal øge madresters værdi i husholdningen. Boksen skal både fungere til opbevaring, frysning og opvarmning i microovn. Både producent og forhandler er indraget i projektet, ligesom det endelige produkt skal testes i fokusgrupper af forbrugere.
Nærmere beskrivelse af alle 13 projekter kan ses her.