K 2013: Engel fremviser nyt styringskoncept

Maskinproducenten Engel erobrer i øjeblikket markedsandele, og på K-messen er det muligt at komme helt tæt på virksomhedens automatiserede sprøjtestøbemaskiner, der sælger godt på det europæiske marked. Engel udstiller i hal 15 på standene B42 og C58, hvor de besøgende kan opleve et helt nyt styringskoncept.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Engel oplever i øjeblikket fremgang på det europæiske marked. På blot tre år har virksomheden tilegnet sig hele 30 % af det europæiske marked for sprøjtestøbemaskiner. Også på det danske marked har virksomheden mærket til et stigende antal forespørgsler og ordrer.

Den succes går virksomheden efter at fortsætte bl.a. ved at udstille over 25 forskellige maskiner på K-messen i Düsseldorf, der starter i morgen.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

E-move forenkler styringen

På K-messen har Engel først og fremmest fokus på at fremvise automationsløsninger, og det betyder blandt andet, at der er verdenspremiere på robottypen Viper 120.

Ligeså er der premiere på et helt nyt betjeningskoncept (e-move CC 300), der gør det muligt at styre sprøjtestøbemaskinen og produktionscellen enten ud fra opgaven – f.eks. værktøjsskift – eller funktionen – f.eks. indsprøjtning.

– Med e-move lever vi op til vores kunders ønske om at forenkle styringen af sprøjtestøbeprocessen uden, at det går ud over effektivitet og sikkerhed. Dermed bliver visionen om en “étgrebsbetjening” af en sprøjtestøbe-maskine en realitet, fortæller Gerhard Dimmler, leder af forskning og produktudvikling hos ENGEL Østrig.

Derudover oplyser Engel, at der også er mulighed for at opleve produktion af et drypkammer med filter til brug ved blodtransfusion. Endvidere vil den nye sprøjtestøbemaskine Engel e-speed 650 også være at finde på Engels stande i hal 15.

Repræsentanter fra Engel Danmark A/S er også til stede på K-messen.