Ny aftale giver videre rammer, når skoleelever besøger din virksomhed

Virksomhedsbesøg Elever
Skoleelever får mulighed for at deltage aktivt under virksomhedsbesøg, takket være aftalen om "Åben Skole".

Ifølge den nye aftale om Åben Skole er det fremover tilladt for skoleelever at være mere aktive, når de er på virksomhedsbesøg med deres skoleklasser, da besøget betragtes som undervisning og derfor ikke er omfattet af arbejdsmiljøloven.

Del:

Skoleelever har nu en spændende mulighed for at få hands-on erfaring med industrien, takket være den nye aftale om “Åben Skole”. Aftalen tillader elever, som er besøg på en virksomhed sammen med deres skole, at deltage aktivt i industrielle aktiviteter.

Hidtil har elever på virksomhedsbesøg været omfattet af arbejdsmiljøloven. Derfor har der været en række regler for, hvad elever måtte deltage i og prøve under virksomhedsbesøg.

Den nye aftale understreger, at skolebesøg i virksomheder fremover falder ind under undervisningsmiljøloven. Det betyder, at de traditionelle restriktioner i arbejdsmiljøloven ikke er gældende, og at eleverne dermed får videre rammer og gerne må deltage aktivt, når de fx besøger din plastvirksomhed.

Gavner virksomheder og unge

Med aftalen om Åben Skole må din virksomhed lave en aftale med skolen om, at elever må prøve mere i praksis i stedet for at være begrænset til at observere.

Det betyder, at en skoleelev fx gerne må prøve at betjene en sprøjtestøbemaskine, arbejde med værktøj eller svejse i plast.

Således gavner Åben Skole både de unge og virksomhederne. Din virksomhed får mulighed for at præsentere plastproduktion og branchen for potentielle fremtidige medarbejdere, mens eleverne får et mere praktisk og virkelighedsnært indblik i en karrierevej, de måske ikke tidligere havde overvejet.

Om Åben Skole

For at sikre, at alt forløber sikkert, skal lærere, skoler, og virksomheder i fællesskab planlægge aktiviteter og nødvendige sikkerhedsforanstaltninger forud for et besøg.

“Åben Skole” er resultatet af et samarbejde mellem Arbejdstilsynet, Undervisningsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, og Dansk Center for Undervisningsmiljø, og det åbner døre for en ny måde at lære og opleve arbejdslivet på for Danmarks unge.

Find en vejledning om Åben Skole her.