Nordic Bioplastic Conference 2024: Fremtidsperspektiver for bioplast

Bioplastkonference
Nye typer af plastmaterialer skal udforskes. Det indebærer også en dybere indsigt i bioplast. Foto: Plastindustrien

Plastindustrien inviterer igen i år til et af årets vigtigste arrangementer for den nordiske bioplastbranche: Nordic Bioplastic Conference 2024 d. 11. april, der i lighed med tidligere år holdes i Industriens Hus i København.

Del:

Artiklen er også bragt i Magasinet Plastforum – nr. 29 – 9. februar 2024. Teksten bringes her i opdateret form.

Af Martin Skajaa Wøldike, kommunikationschef, Plastindustrien.

I disse uger arbejder Plastindustrien, Teknologisk Institut, Nordisk Bioplastforening og IDA Polymer koncentreret på at forberede Nordic Bioplastic Conference 2024. Konferencen finder sted i Industriens Hus, og igen i år er målsætningen at samle et program, der giver overblik over bioplast, herunder både biobaseret og bionedbrydelig plast.

Seniorkonsulent i Plastindustrien, Rasmus Grusgaard, forklarer, hvorfor bioplast er et yderst relevant emne netop i disse år:

– Forbrugerne søger i stigende grad bæredygtige produkter. Det har ført til, at virksomheder nu anerkender vigtigheden af at mindske deres miljøpåvirkning. I denne kontekst udgør bioplastmaterialer en spændende ny mulighed. Vi står over for en kritisk periode i industrien, hvor det er essentielt at forstå og anvende nye typer af plastmaterialer og udforske innovative fremstillingsmetoder for de eksisterende plasttyper. Det indebærer også en dybere indsigt i bioplast, siger han.

Tilmelding til Nordic Bioplastic Conference 2024.

Program og fokus

Temaerne for Bioplastic Conference 2024 er massebalance og cirkulær økonomi, og programmet omfatter flere oplægsholdere, der giver forskellige perspektiver på emnerne. Dagen byder også på virksomhedscases og eksempler på nye materialer.

Der er fokus på massebalance, bæredygtighed og nye materialer på årets Bioplastkonference hos Plastindustrien. Foto: Plastindustrien

Den nordiske bioplastkonference har tidligere tiltrukket toneangivende forskere og beslutningstagere, og det er også ambitionen i år, fortæller Rasmus Grusgaard.

– Vores mål er at samle eksperter fra hele bioplastværdikæden. Vi ønsker at levere et program, der ikke kun oplyser deltagerne om de seneste innovationer, men også inspirerer dem til at tage aktive skridt mod en mere bæredygtig fremtid, siger han.

Han minder samtidig om, at bioplast ikke er en universel løsning, men snarere et alternativ til visse konventionelle plastprodukter.

– Udviklingen inden for bioplast er enormt spændende. Vi skal veje fordele og ulemper for hvert produkt og sikre, at vi bevæger os mod en mere bæredygtig fremtid uden at kompromittere kvaliteten og funktionaliteten af vores materialer, siger han.

Igen i år er der indlæg om massebalance. Rasmus Grusgaard siger:

– Forståelsen af massebalance-princippet inden for det, som nu kaldes bio-derived materialer, er afgørende for både virksomheder og offentligheden. Det fremhæver vigtigheden af ansvarlig ressourceanvendelse og sporer, hvorledes bæredygtigt kulstof integreres i de plastmaterialer, vi kender gennem den etablerede forsyningskæde.

På konferencen deltager blandt andet Perstorp, der forklarer, hvordan de arbejder med sporbarhed i massebalanceberegningerne. Perstorp har tidligere offentliggjort sine principper for sporbarhed sammen med IKEA, LEGO og VELUX.

Tilmeld dig allerede nu

Nordic Bioplastic Conference 2024 bliver en unik mulighed for at fordybe sig i den bæredygtige plastverden og deltage i meningsfulde diskussioner om fremtidens plastmaterialer.

Interesserede kan tilmelde sig hér.