Plastindustrien støtter kampagnen ”Grænser for kemi”

Foto: Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsens kampagne “Grænser for kemi” skal hjælpe forældre med at undgå farlig kemi, når de handler på nettet, specielt uden for EU. Plastindustrien støtter op om kampagnen.

Del:

Vi danskere elsker at shoppe på nettet. Alene i første halvår af 2023 handlede vi for hele 90,4 mia. kr.

Onlinehandel er nemt, bekvemt og ofte også billigt. Men fordi børn er mere følsomme overfor kemikalier end voksne, er det vigtigt at være særlig opmærksom, når man køber online.

Da over 10 % af danskernes nethandler sker i webshops fra lande udenfor EU, betyder det også, at vi risikerer at købe varer, der er fulde af skadelig kemi.

En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsens viser, at 80 % af forældrene godt ved, at der er mindre risiko for farlig kemi, når man handler for eksempel legetøj i webshops inden for EU. Alligevel er det kun 33 % af dem, der altid er opmærksomme på, om varen sendes fra et EU-land.  Det skal en ny kampagne nu forsøge at ændre på, før Black Friday og højsæsonen for juleindkøb for alvor sætter ind.

Problemet med webshops med base i for eksempel USA, Kina eller Japan er, at de kan have andre kemiregler, end dem vi har i Danmark og EU. Derfor kan for eksempelvis legetøj indeholde kemikalier, der er forbudt at bruge inden for EU.

Kampagnen ”Grænser for kemi” skal synliggøre problematikken bredt og præge samtalen om risikoen for at købe farlig kemi, særligt i webshops udenfor EU.

Plastindustrien støtter kampagnen

Plastindustrien støtter op om kampagnen, blandt andet ved at fortælle om i nyhedsbreve og på foreningens hjemmesiden.

Kampagnen “Grænser for kemi” støttes af en lang række organisationer, bl.a. Plastindustrien, Dansk Erhverv, Legebranchen (LEG), Kosmetik og Hygiejnebranchen, Dansk Industri, VKH – Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri, Astma-Allergi Danmark, Forbrugerrådet Tænk Kemi, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Forbruger Europa Danmark, E-mærket.

På hjemmesiden Grænser for kemi kan man finde en række gode råd og tommelfingerregler, der kan nedbringe risikoen for at få farlig kemi med i købet, når man handler på nettet.