Se oplægsholderne til LCA-konferencen på Hotel Faaborg Fjord

Den 28. september kan du få et indblik i plastens miljøaftryk, og hvordan behovet for miljøregnskaber ser ud i fremtiden. Se listen over oplægsholderne her.

Del:

Plastindustrien inviterer til konference om LCA, livscyklusanalyser og plast på Hotel Faaborg Fjord. Deltagerne kan se frem til mange spændende oplæg og cases om LCA-beregninger fra forskellige virksomheder i branchen.

Resultaterne af et nyt online screeningsværktøj, som MÅLBAR har udviklet, og som LETBEK har testet, vil blive præsenteret på konferencen. Og så sættes der fokus på hvilket miljøaftryk plasten afsætter.

Der er stadig mulighed for at tilmelde sig konferencen, så hvis oplæggene lyder interessante, kan du tilmelde dig lige her.

Faglige oplæg

Styrk din forretning med LCA – fremtidens krav til produktionsvirksomheders dokumentation af miljøaftryk v. Michael Bayer Thomsen, Zirq Solutions

Dette indlæg vil udforske, hvordan produktionsvirksomheder kan styrke deres forretning ved at implementere LCA. Der vil også blive diskuteret fremtidige krav til dokumentation af miljøaftryk.

Bedre Klimadata – hvornår og hvordan: BONSAI databasen V. Jannick Schmidt, Aalborg Universitet

Jannick Schmidt fra Aalborg Universitet vil på konferencen præsentere projektet, der involverer udviklingen af en ny LCA-beregner. Projektet har til formål at undersøge, hvordan LCA-beregneren kan bidrage til en dybere forståelse af plastens miljøpåvirkning.

Med en stor bevilling fra KR Foundation skal Projekt Bedre Klimadata udvikle en klimaaftryksberegner, der med et opdateret datagrundlag skal gøre os klogere på de CO2-aftryk, vi afsætter. Første version af beregneren ligger nu klar, og der arbejdes stadig på at indhente bedre data på plast.

Eco-profiles: Status og fremtid for Plastics Europe’s LCI-værktøj v. Guy Castellan, Plastics Europe

Plastics Europes’ LCI-database på plast er undervejs med nogle grundlæggende opdateringer, således at der fortsat kan hentes data på forskellige polymerers miljøpåvirkning.

Data på plast – status og hvad er på vej v. Mara Boitz, Carbon Minds 

Carbon Minds er en forskningsbaseret LCA-konsulentvirksomhed, der er specialiseret i miljøpåvirkningen fra kemikalier og plast på globalt plan.

Fire cases fra branchen;

  • Reducer dit klimaaftryk med Polykemis Material Smart-beregner v. Sustainability specialist, Henrik Palokangas. Denne beregner skal hjælpe virksomhedens kunder med at foretage det mest klimavenlige plastvalg.
  • Dokumenter klimagevinsten ved genanvendt plast med RC Plasts beregner v. Dennis Lyhne, RC Plast. RC Plast vil, med hjælp fra deres nye CO2-beregner, oplyse virksomhedens kunder om klimagevinsten ved at anvende genanvendt plast.
  • LCA & Pippi – genanvendelse af husstandssorteret plast v. Maria Dahl & Franz Cuculiza, AVL.
  • CO2-beregninger på fleksible emballager v. Malene Villadsen, Polyprint. Polyprint præsenterer CO2-beregninger på tynde folier, hvilket skal hjælpe virksomhedens kunder med at vælge det mest optimale emballagemateriale.

Pilotprojekt: Test af MÅLBARs online livscyklusscreeninger v. Anders Koefoed, MÅLBAR & Michael Bayer Thomsen, LETBEK

EU har anmodet om at alle LCA-beregning følger EU’s egen LCA-metode PEF (Product Environmental Footprint). Derfor er Målbar’s screeningsværktøj blevet anvendt på virkelige produktionsdata fra en plastproduktion. Resultaterne viser hvor det er vigtigt at rette sit fokus i forbindelse med at sænke sine klimaemissioner

LETBEK har det seneste halve år testet LCA-screeningsværktøjet fra virksomheden MÅLBAR. Resultaterne vil blive præsenteret på konferencen d. 21. september, hvor Michael Bayer Thomsen fra LETBEK og Anders Koefoed fra MÅLBAR vil diskutere mulighederne for at implementere MÅLBARs beregner i praksis.

Program

08:30-09:30 – Morgenmad, registrering og velkomst

09:30-12:00 – Formiddagsoplæg

12:00-12:45  – Frokost- og netværkspause

12:45-16:30  – Eftermiddagsoplæg, afsluttende kommentar og debat

16:30-             – Snacks og mulighed for at netværke