Plastprisen 2023 – hér er årets jury

Juryen til Plastprisen 2023 består af (fra venstre): Sine Beuse Fauerby, politisk chefkonsulent i IDA, Linea Søgaard-Lidell, medlem af Folketinget for Venstre og Peter Trillingsgaard, direktør i DI Produktion, og med en fortid i LEGO og Grundfos.
Juryen til Plastprisen 2023 består af (fra venstre): Sine Beuse Fauerby, politisk chefkonsulent i IDA, Linea Søgaard-Lidell, medlem af Folketinget for Venstre og Peter Trillingsgaard, direktør i DI Produktion, og med en fortid i LEGO og Grundfos.

En ny jury skal udpege de nominerede til Plastprisen 2023. Læs om de tre nye jurymedlemmer her.

Del:

Når Plastprisen 2023 skal overrækkes på Plastdagen d. 25. maj er prisen og kriterierne de samme, men juryen er ny. Ligesom de to foregående år er juryen sammensat af eksterne personer med kendskab til branchen.

I år består juryen af Sine Beuse Fauerby, politisk chefkonsulent i IDA, Linea Søgaard-Lidell, medlem af Folketinget for Venstre og Peter Trillingsgaard, direktør i DI Produktion, og med en fortid i LEGO og Grundfos.

Ingen af de tre nye jurymedlemmer har tidligere været med til at udpege nominerede til Plastprisen, men fælles for dem alle tre er, at de har et godt kendskab til plastbranchen.

Sine Beuse Fauerby
Sine Beuse Fauerby har arbejdet med cirkulær økonomi i mere end ti år, blandt andet med offentlige indkøb, miljømærker og senest med fokus på genanvendelse. Før hun blev chefkonsulent i IDA var hun i en længere årrække ansat i Danmarks Naturfredningsforening. Hun har med egne ord fulgt den forvandlingsproces, som Plastindustrien har gennemgået de seneste år. En proces, der ifølge hende, primært er gået fra, at industrien blev opfattet som et problembarn til at blive en industri, der spiller konstruktivt ind med løsninger.

Sine Beuse Fauerby har gennem årene deltaget i mange debatter om plast. Blandt andet på Folkemødet og i medierne. Hun har besøgt flere plastvirksomheder og gennem sit arbejde i IDA været med til at sætte behovet for højkvalitetsgenanvendelse på dagsordenen med udarbejdelse af IDAs genanvendelseshieraki

– Det var et stort skridt fremad, da Plastindustrien tog initiativ til den første designguide. Et arbejde jeg selv deltog i med glæde. Jeg har takket ja til at sidde i juryen for Plastprisen 2023, fordi jeg gerne vil bidrage til at synliggøre de virksomheder, der går foran med konkrete indsatser, som bidrager til en omstilling af plastindustrien, så der i fremtiden produceres plast, som enten kan genbruges eller genanvendes i høj kvalitet, siger Signe Beuse Fauerby.

Linea Søgaard-Lidell
Foruden at være Venstres klima- og energiordfører i Folketinget er Linea Søgaard-Lidell også ordfører for ligestilling og digitalisering. Indtil det seneste folketingsvalg, var hun medlem af Europa-Parlamentet og sad blandt andet i parlamentets udvalg for miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed. Som medlem af Europa-Parlamentet har Linea Søgaard-Lidell blandt andet været fortaler for, at alle EU-lande får éns retursystemer, der kan tale sammen.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien siger om Linea Søgaard-Lidell:

– To af de vigtigste temaer for vores medlemmer lige nu, er klima og energi. Vi er derfor utrolig glade for, at netop Linea Søgaard-Lidell, som Klima- og Energiordfører for Venstre, har sagt ja til at indgå i juryen der skal finde de fem endelige kandidater til årets plastpris. Vi glæder os til at præsentere Linea for de mange gode branchecases, og er sikre på, at Linea har god ballast at trække på fra sin tid i både europæisk og dansk politik.

Peter Trillingsgaard
Det tredje jurymedlem har solid erfaring fra dansk erhvervsliv og ikke mindst fra plastbranchen. Før han blev direktør for DI produktion sidste år, arbejdede Peter Trillingsgaard blandt andet tre et halvt år hos Grundfos og 14 år hos LEGO, hvor han senest var direktør for government og public affairs. Som direktør for det nyopstartede DI Produktion har Peter Trillingsgaard blandt andet udtalt, at han betragter produktionsvirksomhederne som kernen i dansk erhvervsliv.

Om valget af Peter Trillingsgaard til Plastprisens jury siger Thomas Drustrup:

– Det har været vigtigt for os, at juryen også har direkte forståelse og indsigt i plastbranchen og de tekniske aspekter der er ved plastproduktion. Vi er derfor superglade for, at Peter Trillingsgaard har sagt ja til en plads i juryen. Med sin store erfaring fra LEGO og Grundfos, har Peter et super godt indblik i både materialet plast samt virksomhedernes hverdag.

Indstillingsskema
Du kan indstille din kandidat ved at udfylde et indstillingsskema og sende det til pd@plast.dk senest den 24. marts 2023.

Skriv ‘Indstilling til Plastprisen 2023’ i emnefeltet. Husk at sende et relevant billede sammen med skemaet. Læs mere om Plastprisen her.

DOWNLOAD: Indstillingsskema-til-Plastprisen-2023