Fra kunstgræs til akustikpaneler

Genanvendelsesvirksomheden RE-MATCH har indgået et samarbejde med FOG & VENØ, som fremover vil bruge plastfibre fra virksomhedens genanvendte kunstgræs i produktionen af unikke akustikpaneler.

Del:

Sammen med akustikpanelproducenten FOG & VENØ har den midtjyske genanvendelsesvirksomhed RE-MATCH fundet en ny måde at anvende plastfibre fra kunstgræs på.

De to virksomheder kan nemlig præsentere et nyt produkt: Akustikpaneler, hvor genanvendt plast fra brugte kunstgræsbaner anvendes som en vigtig ingrediens i filten.  Det skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

– Vi er ret specielle ved, at vi kan tilbyde en stabil leverance af recirkuleret PE-plast i en relativt ensartet kvalitet. Det er der ikke ret mange andre, der kan, så vi får vel i gennemsnit én ny henvendelse hver uge fra virksomheder, som gerne vil samarbejde med os om bæredygtige produkter, fortæller nordisk salgschef i RE.MATCG Søren Østergaard.

Fodboldbaner af kunstgræs har en levetid på cirka 10 år, hvorefter den skal skrottes. Per bane svarer det til 220 tons affald, som ville udlede 300 ton CO2 ved forbrænding. I stedet for at skrotte banerne, har RE-MATCH skabt en teknik til at adskille banernes komponenter, som dermed sælges tilbage til kunstgræsbanerne eller indgår i nye produktionssammenhænge.

Akustikpanelerne består af en filbaggrund i 65% genanvendt plast fra de genanvendte kunstgræsbaner. Plasten giver panelerne unikt udtryk. Samtidig bidrager det til at gøre produktet mere bæredygtigt og skabe en god historie – måske særligt for fodboldelskere, skriver virksomheden.

– Vi er bevidste om, at det æstetiske udtryk i vores fodbold-paneler kan dele forbrugerne. Vi synes selv, de er fantastiske – men faktisk er det vigtigste også budskabet om, at vi ønsker at gå hånd i hånd med naturen, at udfordre og ikke mindst udforske nye materialer. Vi ser blot dette som et lille skridt i retningen af langt mere bæredygtige produkter, udtaler salgsdirektør hos FOG & VENØ A/S, Tom Venø Nielsen.

For flere oplysninger kontakt: Henrik Bank, 2025 1615, mail: hb@fog-veno.com