Re-Match certificeret efter miljøledelsesstandarden ISO 14001

Re-Match genanvender kunstgræs.
Re-Match har udviklet en patenteret og EU-verificeret miljøteknologi til genanvendelse af kunstgræs. Slutproduktet kan anvendes til produktion på lige fod med nye materialer.

Den danske kunstgræs-genanvender, Re-Match, har netop modtaget den internationalt anerkendte miljøstandard, ISO 14001. Nu kan virksomheden dokumentere over for omverdenen, at de efterlever en internationalt anerkendt standard for miljøledelse.

Del:

Re-Match i Herning, har udviklet en patenteret og EU-verificeret miljøteknologi til genanvendelse af kunstgræs.

Processen nedbryder udtjent kunstgræs fra f.eks. fodboldbaner, renser og adskiller det i de oprindelige råvarer; sand, gummi, ’backing’ (underlag) og plastfiber. Slutprodukterne kan derpå anvendes til ny produktion på lige fod med nye materialer.

Nu har Re-Match modtaget den internationalt anerkendte miljøstandard ISO 14001, som specificerer kravene til virksomhedens ledelsessystem, hvorigennem de kan opretholde og forbedre deres miljøpræstationer.

For at beholde miljøcertificeringen skal Re-Match løbende auditeres, hvilket sikrer vedligeholdelse og fortsat udvikling og forbedring af virksomhedens processer.

ISO 14001 standarden bliver en integreret del af Re-Matchs ‘blueprint’ og vil blive implementeret på alle nye fabrikker, skriver Re-Match i en pressemeddelelse.

– Hos Re-Match er det en del af vores DNA hele tiden at prøve at forbedre vores positive miljøpåvirkning. Vores proces leverer en fuldt bæredygtig løsning til bortskaffelse af udtjent kunstgræs og giver mulighed for fuld cirkularitet af slutmaterialerne. Vores ledelsessystemer er optimeret til at understøtte dette, og efter en omfattende miljø-auditering er jeg stolt over at kunne meddele, at vi nu har ISO 14001-certificeringen til at bevise det, fortæller Adm. direktør, Nikolaj Magne Larsen.

ISO-standard skærper virksomhedens miljøindsats

Forud for ISO 14001-auditeringsprocessen, foretog Re-Match og Rambøll en analyse af alle trin i virksomhedens værdikæder for at identificere og evaluere miljøpåvirkningen. Det afslørede nogle interessante livscyklusperspektiver, siger kvalitetschef, Christina Blom Skau Hansen:

– Vores proces tillader en reduktion af brugen af nye råvarer, da vores slutprodukter kan erstatte dem og dermed reducere den samlede affaldsstrøm og CO2-udledning. Vi sparer også knappe ressourcer ved ikke at bruge vand til adskillelsen -og endelig kan denne proces implementeres over hele verden.

Mange virksomheder brander sig med påstande om bæredygtighed og cirkularitet, og det kan være svært for kunderne at navigere i. Med tredjepartsauditering og en internationalt anerkendt certificering bliver det lettere for kunderne at træffe et bæredygtig valg.

– Ved at modtage ISO 14001-certificeringen viser vi, at vores engagement i at skabe et positivt miljø-’impact’ er både ægte og målbart. Jeg ved, at det betyder meget for vores kunder – og denne certificering er endda ved at blive et krav i nogle lande. F.eks. er FA (Football Association) med til at vise vejen hen mod bæredygtig bortskaffelse af kunstgræs ved at kræve, at kunstgræs-recyclere har de rigtige certificeringer, siger Adm. direktør Nikolaj Magne Larsen.

Med ISO 14001 føjer Re-Match endnu et til sine eksisterende certifikater: ISO 9001, EuCertPlast og ETV (EU Environmental Technology Verification).