Sundolitt investerer millioner i genanvendelse

Sundolitt A/S investerer et millionbeløb i et komplet nyt og moderne genanvendelsesanlæg, hvilket gør virksomheden i stand til mekanisk at nedbryde og genanvende indsamlet og brugt EPS. Det skriver Sundolitt i en pressemeddelelse.

En større millioninvestering i genanvendelsesanlæg hos Sundolitt skal sikre, at EPS-produkter i endnu højere grad genanvendes. Genanvendelsen vil ske i Sundolitts eget cirkulære kredsløb, hvor brugt EPS får nyt liv som nye emballager eller byggematerialer under varemærket 2nd Life, skriver Sundolitt i en pressemeddelelse.

Del:

Sundolitt A/S investerer et millionbeløb i et komplet nyt og moderne genanvendelsesanlæg, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Investeringen gør Sundolitt i stand til mekanisk at nedbryde indsamlet og brugt EPS.

Gennem forskellige ekstruderingsprocesser konverteres den brugte EPS til almindeligt polystyren, som vil blive anvendt igen som råvare til nye Sundolitt-produkter på koncernens fabrikker.

Med sit eget cirkulære system og egne genanvendelsesanlæg kan Sundolitt således sikre 100% cirkularitet og fastholde den samme høje kvalitetsstandard som på fabrikkens øvrige produkter, fortæller Henrik Vasylyeva, adm. direktør.

2nd Life produkter

De nye produkter, som produceres af genanvendt EPS fra Sundolitt, skal gå under varemærket ‘2nd Life’.

– Vi har ikke det endelige overblik over, hvor mange tons EPS vi kommer til at genanvende om året. Men vi er ambitiøse og vores kunder bakker op. Udfordringen bliver ikke, hvor mange tons 2nd Life produkter vi kan producere, men mere hvor mange tons brugt EPS emballage vi kan skaffe, fortæller adm. direktør Henrik Vasylyeva i pressemeddelelsen.

Han forventer dog, at flere tusinde tons brugt EPS vil finde vej tilbage til Sundolitts eget cirkulære kredsløb.

Hos Sundolitt er målsætningen at være den EPS-producent i Europa, der genanvender mest EPS i egen værdikæde. Derfor beder man kunder indenfor især fødevareindustrien om hjælp til at rette fokus på returnering af EPS-emballage og dermed være med til at gøre EPS kendt som et 100% genanvendeligt materiale.

Begejstrede fødevarekunder

Tiltaget vækker begejstring hos fødevarekunderne. Nemlig.com hilser Sundolitts bæredygtige initiativ velkommen, fortæller kommerciel direktør Mikkel Pilemand:

– I nemlig.com er vi dedikeret til at finde ansvarlige og innovative løsninger til vores kunder, og derfor genbruger vi vores termokasser ved at vaske kasserne, så de kan levere varer igen og igen. Når kasserne er udtjente, kan de stadigvæk gøre stor nytte.

Han uddyber:

– Takket være Sundolitt sikrer nemlig.com, at udtjente termokasser ikke går til forbrænding men i stedet indgår i Sundolitts eget cirkulære system, hvor materialet genanvendes til produktion af byggematerialer. Det sparer ressourcer og CO2 og er et meningsfuldt partnerskab, der skaber værdi – både for nemlig.com, vores kunder og vores fælles klima.

2nd Life fra Sundolitt forventes at nå såvel byggeindustrien som detailhandlen i form af nye emballager eller isolerende byggematerialer i løbet af 2022.

Kontakt Henrik Vasylyeva, adm. direktør Sundolitt A/S, for yderligere information: heva@sundolitt.com.