Mini-portræt: Helle Vingolf (RC Plast A/S)

Helle Vingolf adm. direktør hos RC Plast A/S

Vi bringer en række mini-portrætter af medlemmerne i Plastindustriens bestyrelse. I denne omgang zoomer vi ind på Helle Vingolf, der er administrerende direktør hos RC Plast A/S i Varde.

Del:

Helle Vingolf er administrerende direktør i RC Plast A/S i Varde, hvor hun varetager den daglige ledelse af virksomheden.

Hvordan RC Plast kan udvikles, så virksomheden kommer til at spille en endnu større rolle i den grønne omstilling og i den cirkulære plastøkonomi, fylder en del i Helle og virksomhedens strategiske arbejde.

Hos RC Plast arbejder de målrettet hen imod at blive en foretrukken samarbejdspartner for de kunder, der på strategisk niveau har besluttet at bruge genanvendt plast i deres produkter.

RC Plast er afhængige af tilstrækkelig adgang til plastaffald og -spild, som virksomheden kan oparbejde til nye plastgranulater, og derfor er langsigtede samarbejdsaftaler med leverandører mindst lige så vigtigt.

Oplagt mulighed for at være en del debatten om plast og cirkulær økonomi

Helle har valgt at engagere sig i Plastindustriens bestyrelse af flere grunde.

For det første er den cirkulær plastøkonomi for alvor kommet på dagsordenen, og det er en dagsorden Helle ønsker at bidrage til. Plastindustriens bestyrelse er et oplagt forum, til blive en del af debatten om plast og cirkulær økonomi.

Derudover giver pladsen i Plastindustriens bestyrelse mulighed for, at man altid kan være opdateret på, hvad der sker i den danske plastindustri.

Behov for fokus på øget genbrug og genanvendelse af plast i Danmark

Ifølge Helle er en af plastens største udfordringer, at det er et meget udskældt materiale. På trods af de mange gode anvendelsesmuligheder, er der stadig et stort fokus på at erstatte plasten med andre materialer.

I stedet burde man fokusere på, hvordan vi kan genbruge eller genanvende endnu mere af vores plastaffald og -spild, end vi allerede gør.

Svært at undvære plast i dagligdagen

Plast er et fantastisk materiale, som Helle ville have svært ved at undvære i sin dagligdag, da det anvendes i så mange forskellige produkter.

Derfor er det også svært at udpege et decideret favoritprodukt, men når det er sagt, så vil hun nødig undvære sin lyserøde Tupperware vandflaske, som hun har med overalt.

Læs mere om Plastindustriens bestyrelse her.