Skarp jury skal udpege de nominerede til Plastprisen 2021

Medlemmerne af juryen

Som noget nyt er det i år en ekstern jury, der skal udpege de fem nominerede kandidater til Plastprisen. Du kan indstille en kandidat senest d. 31. marts.

Del:

Plastprisen blev indstiftet i 1987, og nu er det for første gang en ekstern jury, som skal være med til at udpege de fem nominerede.

Jurykonceptet er en del af en moderniseringsproces, som Plastprisen har været igennem de seneste par år.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, forklarer:

– Det er enormt vigtigt, at vi som branche hele tiden bliver bedre og bedre til at fremhæve de gode historier. Derfor har vi løbende fornyet Plastprisen, så der er mere åbenhed og et øget kommunikationspotentiale. En ekstern jury er et naturligt skridt på vejen, så vi også får omverdenens syn på plastbranchen repræsenteret.

En bredt sammensat jury

Dette års jury består af tre personer fra hhv. det politiske, det akademiske og det journalistiske felt.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, bliver tilknyttet som koordinator for juryarbejdet, og han er begejstret for sammensætningen:

– Vi er utroligt glade for, at Pernille, Simon og Hans har takket ja til at deltage i juryen, hvor de får ansvar for at udvælge fem nominerede blandt de mange indstillinger. De kommer fra hver deres relevante baggrund, og jeg glæder mig meget til høre deres syn på de potentielle vindere.

De fem nominerede bliver præsenteret medio april, hvorefter Plastindustriens medlemmer får mulighed for at stemme på de forskellige nominerede. Det sker efter konceptet om, at hver medlemsvirksomhed får én stemme. Juryen afgiver også stemmer på de nominerede.

Vinderen kåres til Plastdagen 2021 den 20. maj, som kan følges enten fysisk i Industriens Hus eller virtuelt.

Indstil din kandidat senest 31. marts

Formålet med Plastprisen er at hædre de innovative virksomheder, personer og produkter, som har afgørende betydning for plastbranchens fremtid.

Alle kan indstille en potentiel prismodtager. Det er både muligt at indstille andre og sig selv, sin egen virksomhed, sin organisation eller sit eget produkt.

Deadline for at udfylde et indstillingsskema er den 31. marts klokken 12.00. Find indstillingsskemaet her.

Vinderen af Plastprisen 2021 vil – foruden hæderen og en statuette af kunstneren Markan Christensen – modtage en check på 50.000 kroner.