Dansk PVD-belægning løste tyske produktionsudfordringer

Christian Baasch, Bekla Werkzeugbau GmbH (tv.) og Klaus Thode, CemeCon Scandinavia (th.) har i fællesskab hjulpet en stor tysk kunde med at løse en række produktionsudfordringer.

CemeCon Scandinavia A/S har med en skræddersyet PVD-belægning hjulpet en større tysk virksomhed med en række produktionsudfordringer.

Del:

Hinnerup-virksomheden CemeCon Scandinavia A/S er specialister i avanceret PVD-overfladebehandling af bl.a. sprøjtestøbeværktøjer.

For nylig har virksomheden hjulpet en større tysk aktør, der fremstiller et stort antal beholdere med skruelåg i polypropylen.

Beholderen er designet til at opbevare drikkevarer, hvorfor den er fødevaregodkendt, hvilket stiller særlige kvalitetsmæssige krav til det enkelte emne. Derfor skal det fremstilles uden fejl i gevindet for og uden partikler/fnug.

Imidlertid oplevede den tyske aktør en række forskellige problemer ved indkøringen af værktøjet i produktionen – bl.a. afgav plasten partikler, hvilket forårsagede partikeldannelse på gevindet efter en kort produktionstid.

Endvidere slog emnet sig, så det ikke fik den ønskede runde form ved udskruning pga. plastens tilbøjelighed til at klæbe til ståloverfladen ved afformning.

Endelig var det også nødvendigt at foretage hyppig vedligeholdelse pga. øvrige kvalitetsproblemer.

Samarbejde og PVD-belægning gav optimal produktion

For at optimere produktionen af plastbeholderen blev den tyske værktøjsmager Bekla Werkzeugbau GmbH fra Henstedt–Ulzburg bedt om hjælp, som dernæst kontaktede Klaus Thode, der er Key Account Manager Germany hos CemeCon Scandinavia A/S.

Klaus Thode, Key Account Manager Germany hos CemeCon Scandinavia A/S, fortæller:

Illustration af gevindhylsen (Ø 80 x 190 mm). Gevindhylsen blev belagt med CemeCons HyperSlip (beige) i kaviteterne for bedre afformning af plasten og med DLC (turkis) på glidefladerne for en tørsmørende effekt.

– Først og fremmest skulle vi sikre en bedre afformning af gevindet på emnerne for at undgå deformationer og partikeldannelse. Dernæst bestod vores opgave i at sørge for, at styreelementerne kunne være i stand til at køre med meget lidt eller helt uden smørremiddel.

Resultatet af anstrengelserne blev en skræddersyet PVD-belægning, som løste udfordringerne.

CemeCon Scandinavia A/S anbefalede helt konkret en speciel afformningsbelægning – HyperSlip CrN – der isolerer plasten fysisk fra værktøjsstålet, så plasten glider på en keramisk slip-let belægning.

HyperSlip CrN blev kombineret med en selvsmørende belægning – en såkaldt diamond-like carbon (DLC) belægning, som er hård og har en meget lav friktion mod stål.

Belægningslaget fungerer som en isolator mellem de to metalliske overflader og erstatter brug af fedt som smøremiddel. Desuden beskytter belægningen mod rivninger på begge kontaktflader.

Positive tilbagemeldinger

Den skræddersyede kombinationsbelægning blev påført værktøjet, og tilbagemeldingerne har været positive.

– Vores tyske kunde fortæller os, at de nu kan fremstille deres beholder i overensstemmelse med kvalitetskravene. Takket være afformningsbelægningen kunne afformningskraften reduceres med 20%, hvilket både hjælper på gevindets runde form og er med til at mindske cyklustiden, fortæller Klaus Thode, Key Account Manager Germany hos CemeCon Scandinavia A/S.

Han oplyser afslutningsvis, at kombinationsbelægningen kan købes til en overkommelig pris og kan modficeres til forskellige plasttyper. En sidegevinst ved kombinationsbelægningen er, at den også beskytter mod slid og korrosion.