Plastindustrien lancerer ny strategi: ’Plastproduktion med ansvar’

I forbindelse med brancheforeningens generalforsamling lancerer Plastindustrien en ny strategi med titlen ’Plastproduktion med ansvar’. Den har primært har fokus på øget genbrug og genanvendelse samt at gøre den danske plastbranche til rollemodel for den øvrige verden.

Del:

Plastindustriens nye treårige strategi ’Plastproduktion med ansvar’  blev præsenteret i forbindelse med brancheforeningens generalforsamling den 28. maj.

Strategien bygger videre på foreningens nuværende arbejde, hvor grøn omstilling, uddannelse, innovation og bredt samarbejde er nogle af nøgleordene.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller:

Undervejs i processen har FN’s Verdensmål fungeret som en væsentlig inspirationskilde, som både synliggør branchens udfordringer men også store muligheder:

– I strategiprocessen har vi ikke kun taget udgangspunkt i vores egen forståelse af branchen. Derfor har vi også involveret mange forskellige interessenter fra bl.a. NGO’er, uddannelsesinstitutioner, den politiske verden og andre brancheorganisationer, som ikke altid ser verden med de samme briller som os.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, udtaler:

– Vi er meget opmærksomme på, at selvom plast giver os mange nyttige og værdifulde produkter, så kan en uhensigtsmæssig håndtering af materialet også skabe udfordringer. Dem skal og vil vi være med til at løse, og det gennemsyrer derfor strategien.

Strategien er opdelt i tre temaer:

  1. Øget genbrug og mere genanvendelse skal styrke den cirkulære økonomi
  2. Danmark – foregangsland for fremtidens plastindustri
  3. Debatten om plast skal være mere realistisk

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien siger afslutningsvis:

– Strategien er præget af, at vi har fokus på grøn omstilling og cirkulær økonomi, som er en vigtige forudsætninger for at realisere det fælles mål om en betydelig CO2-reduktion. Vores medlemmer er foregangsvirksomheder på en lang række områder, og vi skal skubbe yderligere til udviklingen, så den danske plastbranche bliver rollemodel for den øvrige verden.

Udover ovenstående indeholder strategien også et afsnit, som omhandler foreningens ambitioner i forhold til bl.a. medlemstilfredshed og aktivitetsniveau.

DOWNLOAD: Plastindustriens strategi 2020-2023: ‘Plastproduktion med ansvar’

Læs Plastindustriens nye strategi her: