Mini-portræt: Thomas Olkjær (Nortec-Cannon A/S)

Vi bringer en række mini-portrætter af medlemmerne i Plastindustriens bestyrelse. I denne omgang zoomer vi ind på Thomas Olkjær, der er adm. direktør i Nortec-Cannon A/S

Del:

Thomas Olkjær er uddannet plastingeniør (PIFHT) og har siden 1988 beskæftiget sig med salg af maskiner og udstyr til plastbranchen.

I dag er han medejer og adm. direktør i Nortec-Cannon A/S, der siden 1969 har repræsenteret Cannon – den største producent af maskiner og anlæg til polyurethan-industrien.

Samarbejde med dygtige og inspirerende bestyrelseskollegaer

Thomas har altid søgt indflydelse og har ikke været bange for at påtage sig ekstra arbejde, derfor var det helt naturligt at engagere sig i Plastindustriens bestyrelse.

Her har han fået fornøjelsen af at arbejde sammen med en række dygtige og inspirerende bestyrelseskollegaer, hvilket han har været meget taknemlig for.

I den nuværende bestyrelse er det kun formanden, der har siddet længere tid i bestyrelsen end Thomas, der selv har siddet på posten i godt og vel 10-12 år.

En konstant kamp for at forbedre plastens image

Thomas synes, at plast er et genialt materiale, men at få verden til at forstå og værdsætte plastens enormt gavnlige egenskaber er en stor udfordring.

Materialet kan have store klima- og miljømæssige fordele, hvis man anvender det rigtigt. Desværre har plasten et blakket ry, hvorfor der ligger en kæmpe udfordring i hele tiden at forsøge, at forbedre plastens image.

Fantastiske danske plastprodukter

Det er svært for Thomas at udvælge ét favoritprodukt, hvorfor han i vilkårlig rækkefølge udpeger flere forskellige: Legoklodsen, som gav mange skønne timer på gulvet, med alle klodserne spredt omkring ham.

Margreteskålen der er produceret siden 1950 og navngivet efter vores dronning. Den er et skønt og ikke mindst brugbart stykke hverdagskunst.

Og til sidst Novo’s FlexPen, som er et dansk industriprodukt. Lavet i plast og med få dele, som resulterede i et plastprodukt, der har gjort livet lettere for mange diabetespatienter.

SE OGSÅ: Plastindustriens bestyrelse 2019-2020