Sundolitt A/S sikrer lokalsamfund adgang til hjertestartere

Arbejdsmiljøudvalget i Sundolitt A/S sammen med den nye hjertestarter på fabrikken i Billund.

Sundolitt A/S, der producerer isolering og emballage af EPS, opsætter hjertestartere på alle deres fabrikker i Danmark. Alle hjertestartere sættes op udendørs til gavn for de lokalområder, hvor Sundolitts fire danske fabrikker ligger.

Del:

Hvert år får ca. 4.000 personer pludseligt, uventet hjertestop uden for hospital i Danmark. Det er en meget alvorlig tilstand med høj dødelighed. Kun ca. 10% af dem, som rammes af hjertestop uden for et hospital overlever udover de første 30 dage.

Heldigvis kan chancen for at overleve øges med 200-300 procent, hvis genoplivningen i forbindelse med hjertestop kommer i gang med det samme.

Derfor opsætter Sundolitt A/S nu hjertestartere på alle deres fabrikker i Danmark.

– Hurtig hjælp er alt afgørende, når mennesker bliver ramt af hjertestop. Vi ønsker at sikre vore medarbejdere, besøgende og lokalområder på bedst mulig vis. Vi har i indeværende år oplevet et tilfælde, hvor en medarbejder fik problemer med hjertet, og ved snarrådig hjælp fra gode kolleger blev sendt på hospitalet, hvor vedkommende blev behandlet rettidigt og professionelt, udtaler Kristian Mørk, formand for arbejdsmiljøudvalget i Sundolitt A/S, og fortsætter;

– Men det fik os til at tænke på hvad der kunne være sket, hvis der ikke havde været den rette hjælp at få. Det førte til, at vi opfordrede direktionen til at overveje en investering i hjertestartere til alle vore afdelinger, hvilket direktionen bakkede op om, og det realiseres nu inden årets udgang.

Sundolitt har valgt at opsætte hjertestarterne uden for fabrikkerne således, at de er tilgængelige 24 timer i døgnet også for beboer eller andre som er i nærheden af en af Sundolitts fire danske fabrikker. For hvert minut der går uden livreddende førstehjælp, reduceres chancen for at overleve med ca. 10 procent, og går der mere 10 minutter, inden der gives livreddende førstehjælp, overlever kun ganske få.

For ledelsen var der derfor ikke tvivl om, at det var en god ide med hjertestartere til gavn for såvel medarbejdere og samarbejdspartnere som lokalsamfundet.

– Der var ingen tvivl om, at den ide skulle implementeres. Og når vi satte hjertestartere op, så gav det ikke mening, at de ikke skulle være tilgængelige for lokalsamfundet, udtaler Henrik Vasylyeva, adm. direktør i Sundolitt A/S.

– Vi har i forvejen årlige kurser i beredskab og førstehjælp for alle medarbejdere, og de suppleres nu med et hjertestartermodul, afslutter Henrik Vasylyeva.

Om Sundolitt A/S:

Sundolitt A/S har 4 fabrikker i Danmark beliggende i Billund, Brønderslev, Viborg og Slangerup.

  • Fabrikken i Billund ligger Krog Skolevej 3, 7190 Billund ca. 6 km fra Billund Lufthavn.
  • Fabrikken i Brønderslev ligger Industrivej 5, 9700 Brønderslev ca. 2 km fra bymidten i Brønderslev.
  • Fabrikken i Viborg ligger Silkeborgvej 14, 8800 Viborg få hundrede meter fra Almind Kirke.
  • Fabrikken i Slangerup ligger Industrivej 8, 3550 Slangerup. Centralt placeret i Slangerups erhvervskvarter.

Sundolitt A/S moderselskab Brødr. Sunde grundlagdes i 1917 i Ålesund i Norge og har i dag 17 fabrikker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, UK og Spanien.

Om EPS:

EPS er en forkortelse for Ekspanderet PolyStyren. Det er et hvidt materiale som anvendes til isolering af blandt andet bygninger og til frysebokse. EPS er i folkemunde mere kendt under navnet ”Flamingo®”.

EPS består af 98% luft og 2% polystyren. Denne sammensætning gør EPS til et letvægtsmateriale med helt enestående isolerings- og stødabsorberende egenskaber. Materialet har derudover høj trykstyrke, afviser fugt, og er nemt at håndtere. EPS spiller en vigtig rolle i vores dagligdag, hvad enten det er som en beskyttende emballage til skrøbelige genstande under transport, som isoleringsmateriale i bygninger eller sågar til cykelhjelme.