Ny hjemmeside samler en masse viden om EPS

Et nyt website om EPS har netop set dagens lys, og det er EPS-branchen – en del af Plastindustrien – som står bag lanceringen. Hjemmesiden er en omfattende EPS-vidensbank, der skal inspirere til løsninger inden for brug og genanvendelse af materialet.

Del:

Der er en stigende efterspørgsel – fra både virksomheder, kommuner, politikere og studerende – på viden om EPS.

Derfor lancerer EPS-branchen – en del af Plastindustrien nu et nyt website, med masser af faktuelle og praktiske oplysninger om ekspanderet polystyren – også kendt som flamingo.

Faktisk er det nye site en sammenlægning af to sites, EPSbyg.dk og EPS-Airpop.dk. Det fortæller projektchef for EPS-branchen, Chresten Heide-Anderson.

– Sitet er ikke et nyhedssite men en vidensbank. Vi vil dog begynde at sende nyhedsbreve ud, der er baseret på den viden, der tidligere kun blev delt internt i branchen. Derudover er en masse fakta tilføjet, så hjemmesiden er blevet en omfattende EPS-vidensbank, siger han, og uddyber:

– Den nye side skal ikke kun handle om gacadeisolering – som et af de tidligere sites var dedikeret til – men skal gå i dybden på alle områder, hvor EPS kan anvendes. Og så skal artikler inspirere til løsninger inden for brug og genanvendelse af materialet.

Hensigten er at fortælle, hvor genanvendeligt og anvendeligt, EPS er til en lang række formål.

– Der er en række positive miljømæssige effekter ved produktion og anvendelse af EPS, som også i højere grad bliver belyst på den nye hjemmeside. Det gælder hele turen fra vugge til grav – blandt andet det minimale råstofforbrug, produktionsprocessens forholdsvist skånsomme miljøaftryk, og reduktion i antallet af transportskader på varer, som beskyttes af EPS, forklarer Chresten Heide-Anderson.

Han uddyber:

– Som emballage er EPS en af de mest bæredygtige løsninger, da det er både isolerende og stødabsorberende. Det forebygger, at det som transporteres i EPS-emballage går i stykker, og fordi EPS er 98% luft, skal der bruges meget lidt energi på at producere og transportere det. Det giver nogle miljø- og klimafordele ift. andre emballagetyper til samme formål, det har flere forskellige miljøvurderinger dokumenteret,.