BEWiSynbra opkøber det danske genanvendelsesselskab Eurec

Fra venstre: Martin Bekken, Managing Director hos BEWiSynbra Circular AB, Per Faber, ejer af Eurec og Finn Brödlös, Senior Advisor hos BEWI FLAMINGO.
Fra venstre: Martin Bekken, Managing Director hos BEWiSynbra Circular AB, Per Faber, ejer af Eurec og Finn Brödlös, Senior Advisor hos BEWI FLAMINGO.

BEWiSynbra Group har opkøbt 51 procent af det danske selskab Eurec A/S, som indsamler, komprimerer og genanvender ekspanderet polystyren (EPS) og plast. BEWiSynbra Group er en af Europas førende integrerede producenter af EPS, og med aftalen styrkes BEWiSynbra Groups arbejde med genanvendelse af materialet.

Del:

Eurec A/S blev grundlagt i 2000 og var den første danske virksomhed, der arbejdede med at indsamle og genanvende EPS. Virksomheden har fokus på at genanvende mest muligt lokalt for derved at mindske miljøaftrykket. Derfor er opkøbet oplagt for BEWiSynbra A/S.

– Jeg er meget glad for at kunne annoncere vores opkøb af Eurec, hvilket bekræfter vores engagement i at lede EPS industriens ændring mod en cirkulær økonomi. Eurecs store kendskab og brede portefølje indenfor recycling aktiviteter, kombineret med vores nylige opkøb af det belgiske recycling selskab EcoFill, passer godt ind i vores strategiske prioriteter, fortæller Martin Bekken, Managing Director i BEWiSynbra Circular AB.

Fælles målsætning om øget genanvendelse af EPS

BEWiSynbra Group arbejder med cirkulær økonomi og samarbejder med kunder og partnere for at optimere indsamling og genanvendelse af EPS. I oktober 2018 lancerede gruppen BEWiSynbra Circulars og efterfølgende initiativet Use-ReUse, som skal øge kendskab til, at EPS er 100 procent genanvendeligt.

Siden har gruppen etableret EPS-komprimeringsstationer i Varberg, Sverige og på Frøya i Norge og indsamlingsstationer til EPS ved egne faciliteter.

– EPS, også kendt som flamingo i Danmark, er et fremragende materiale, som består af 98% luft og 2% polystyren. Det anvendes blandt andet til at isolere bygninger, til at beskytte mennesker med f.eks. cykelhjelme og nakkestøtter i biler, og til transport og opbevaring af fødevarer. Det bedste ved materialet er, at det kan genanvendes igen og igen. Vi skal dog sikre, at der er funktionelle systemer til indsamling og recycling af EPS. Vi har haft et tæt samarbejde med Eurec i Danmark i mange år. Denne transaktion hjælper os yderligere til at udvikle vores recycling aktiviteter sammen og forbedrer infrastrukturen omkring disse systemer, siger Karl Erik Olesen, Managing Director af BEWiSynbra Denmark.

BEWiSynbra har opkøbt 51 procent af aktierne i Eurec. Færdiggørelsen af transaktionen er underlagt sædvanlige betingelser.

Om BEWiSynbra Group

BEWiSynbra Group er en af de største vertikalt integrerede producenter af ekspanderet polystyren (EPS) i Europa med fokus på vedvarende løsninger indenfor emballage og komponenter såvel som isoleringsprodukter. Innovation er en vigtig drivkraft for BEWiSynbras konkurrencefordel og bæredygtighed. De har en ambitiøs tilgang til deres recycling initiativer.