EFSA godkender genanvendt plast til fødevarekontakt

Det Europæiske Fødevareagentur EFSA har godkendt to processer til at bruge genanvendt plast i fødevarekontaktmaterialer

Del:

Af Jakob Clemen,miljøkonsulent i Plastindustrien

Det første forslag, der består af fire trin, anses for at genbruge polyethylenterephthalat (PET) piller fra PET-flasker indsamlet via post-consumer indsamlingssystemer. De genvundne pellets skal anvendes op til 100% til fremstilling af kontakt med fødevarer, der skal anvendes i direkte kontakt med levnedsmidler til langtidsopbevaring ved stuetemperatur, med eller uden hotfill.

Panelet konkluderede, at den genvundne PET kan anvendes til fremstilling af materialer og genstande der kommer i kontakt med fødevarer til hotfill og / eller langtidsopbevaring ved stuetemperatur. Der skal dog gennemføres periodiske verifikationer. 

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

Det andet forslag er også en fire-trins proces til at producere recirkulations PET pellets fra PET-flasker indsamlet via post-consumer indsamlingssystemer. PET-flaskerne forarbejdes til vaskede og tørrede flager, der anvendes som indgang til PRT (recoSTAR PET-FG) teknologi. Flagerne tørres og krystalliseret i en første kontinuerlig reaktor under inert gas (trin 2) og som derefter opvarmes igen ved høj temperatur under inert gas i en anden kontinuerlig reaktor (trin 3), inden den ekstruderes til pellets (trin 4).

Panelet konkluderede, at den genvundne PET kan anvendes til fremstilling af materialer og genstande der kommer i kontakt med fødevarer til hotfill og / eller langtidsopbevaring ved stuetemperatur.