Få økonomisk støtte til omstilling til vedvarende energi

Ikke-kategoriseret

Fra den 1. august er det muligt at få del i Energistyrelsens pulje til omstilling til vedvarende energi til procesformål – puljen hedder 'VE til proces'. Virksomheder kan modtage tilskud til projekter, der erstatter fossile brændsler med vedvarende energikilder eller fjernvarme samt energieffektiviseringer i tilknytning til disse projekter. Helle Fabiansen fra Plastindustrien anbefaler, at medlemsvirksomheder undersøger tilskudsordningen nærmere.  

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

I forbindelse med Energiaftalen 2012 besluttede et politisk flertal at afsætte en pose penge til at støtte industrivirksomheder, der er parate til at erstatte de fossile brændsler til fordel for vedvarende energikilder eller fjernvarme.

I 2013 er puljen på 250 mio. kr. I 2014-2020 er der afsat 500 mio. kr. pr. år. Der kan gives støtte til konvertering til VE (vedvarende energi) og fjernvarme til procesenergi og energieffektiviseringer i forbindelse hermed. Der kan ikke både modtages støtte fra VE puljen og sælges energibesparelser. Man kan søge puljen fra 1. august 2013.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Medlemsvirksomheder skal være opmærksomme

Helle Fabiansen, der er miljøchef i Plastindustrien, anbefaler, at man i den enkelte plastvirksomhed overvejer, hvorvidt man kan drage fordel af tilskudsprogrammet:

Få mere info om 'VE til proces':

 

– Jeg kan kun anbefale vores medlemmer til at læse mere om ordningen på Energistyrelsens hjemmeside. Der kan man finde en ansøgningsvejledning, og en konkret liste over hvilke projekter man kan søge tilskud til. Der er ingen tvivl om, at ’VE til proces’ er relevant for en lang række af Plastindustriens medlemmer, fortæller Helle Fabiansen.

På Energistyrelsens hjemmeside er det også muligt at finde konkrete eksempler på, hvor meget forskellige typer virksomheder med forskelligt energiforbrug kan få i støtte.

For at kunne modtage tilskud skal virksomhedens forbrug af fossile brændsler og elektricitet til procesformål være tilbagebetalingsberettiget efter afgiftslovene (§ 11 i lov om afgift af mineralolieprodukter, § 10 i lov om afgift af naturgas og bygas, § 8 i lov om afgift af stenkul, brunkul og koks og § 11 i lov om afgift af elektricitet). Endelig skal moms på energiforbruget være fradragsberettiget.