3D-printere indtog Roskilde Festival

Ikke-kategoriseret

Den netop overståede Roskilde Festival bød ikke kun på musik, øl og urinstøv. DTU’s Front Lab havde nemlig medbragt to 3D-printere for at få afprøvet teknologiens muligheder på en festival. De deltagende DTU-studerende fik rigeligt at se til, da 3D-printerne tiltrak sig masser af opmærksomhed fra både festivalgæster og journalister.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Foran Odeon Scenen havde studerende fra DTU’s Front Lab slået lejr under Roskilde Festivalen. Lejrens midtpunkt var to styks Ultimaker 3D-printere, der printer i PLA plast, som kommer i ruller, der koster et par hundrede kroner stykket.

Formålet med det noget utraditionelle festivalgear var at afprøve 3D-teknologiens muligheder på en festival, og fremtidens problemknuser tiltrak sig også stor opmærksomhed fra de mange festivalgæster.

– Ideen med forsøget er at undersøge behovet og finde ud af, om folk kan finde ud af at udnytte 3D printerens muligheder. Vi forestiller os, at folk vil printe mobilcovers, propper til luftmadrasser, brillestænger eller spænder til rygsækken, fortalte den DTU-studerende Simon Lautrup Ribergaard forud for festivalens åbning til DTU’s hjemmeside.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

En ølbong i 3D-print

En af de mere skæve opgaver, som 3D-printerne blev sat til at løse under festivalen, var at printe en ølbong til radioværten Tony Scott fra P3. En ølbong gør det lettere for de ølhungrende festivalgæster at indtage en lunken bajer i løbet af nogle få sekunder.

Der blev dog også printet andre – og i nogles øjne – mere anvendelige ting såsom et brillestel og forskellige reservedele til teltlejren.

De DTU-studerende håber, at der om nogle få år kan stå 50 3D-printere klar til at hjælpe festivalgæsterne, når de står og mangler et mobilcover, en prop til luftmadrassen eller sågar en ølbong.

LÆS OGSÅ: DTU-studerende på Roskilde Festival med 3D-printere (ekstern)

DTU’s Front Lab formåede også at få en lang række medier til at interessere sig for 3D-printning, og udover indslag på P3 blev det også til artikler i bl.a. MetroXpress og Ingeniøren.