Efteruddannelse i Fødevaresikkerhed

Plast i medierne
Del:

På DTU har man skabt en uddannelse, der skal løse nogle af de problemer, og blandt andet sikre, at der ikke kommer en ny fødevarekatastrofe som kogalskabsbølgen i 1980′ erne.

Tine Hald er professor og ansvarlig for masteruddannelsen på DTU. Hun mener, at uddannelsen er nødvendig, fordi der er et stort behov for, at fødevarebranchen tænker helheden ind i den grønne omstilling.

»Det er gået op for os, at der sidder dygtige folk i mange virksomheder, som er gode til at sikre fødevaresikkerheden, så folk ikke bliver syge af den mad, de spiser. Men med den grønne omstilling er der kommet mange andre hensyn at tage, og beslutninger om dette foretages typisk afkoblet fra hensyn til fødevaresikkerhed og af andre personer.

Pointen med uddannelsen er at give folk i fødevarebranchen viden og værktøjer til at sammentænke beslutninger om fødevaresikkerhed og bæredygtighed,« siger hun.

Kilde: Jyllands-Posten