Polypropylen, PP-plast

Del:

Polypropylen er blandt de meste udbredte plasttyper. Det er en hård, uigennemsigtig plasttype, der bl.a. bliver brugt i medico- og tøjindustrien.

 

Polypropylen (også kendt under navnet polypropen eller forkortet som PP) – er et hårdt termoplastisk materiale. Materialet har som udgangspunkt en hvidlig til farveløs egenfarve, og den kan indfarves i stort set alle farver.

Polypropylen er efter polyethylen den mest anvendte plasttype.

Materialeegenskaber for polypropylen

Prolypropylen er i stand til at flyde i vand, og materialet kan modstå høje temperaturer (op til 120 grader), hvilket gør det muligt at sterilisere produkter af prolypropylen, hvis man koger dem. Det er også en fordel i forhold til genanvendelse

Plasttypen har gode kemiske egenskaber, der bl.a. indebærer, at det er svedtransporterende, og prolypropylen er samtidig nemt at vaske rent/at tørre.

Udover proplypylens kemiske egenskaber og evne til at modstå høje temperaturer, så er materialet også meget udbredt pga. dets styrke og sejhed.

Typiske anvendelser af polypropylen (PP-plast)

Polypropylen er en af de mest udbredte termoplast typer, og det skyldes ikke mindst, at det bliver anvendt i mange forskellige sammenhænge og produkter. Nedenfor er et lille udsnit af typiske anvendelser af polypropylen:

  • Emballage til fersk kød og færdigretter til mikroovnen
  • Tæpper, måtter og møbler
  • Tovværk
  • Beklædning og sportsundertøj
  • Filtre, pipetter, rør, inhalatorer (medico)
  • Instrumentpaneler, kofangere og andre komponenter til biler
800px-Red_Polypropylene_Chair_with_Stainless_Steel_Structure
Stol i materialet polypropylene. Kilde: Wikipedia.org