Plastdagen 2021 – Danmark som foregangsland for fremtidens plastindustri

Årets højdepunkt for den danske plastbranche – Plastdagen 2021 – finder sted den 20. maj. Vi zoomer ind på en række aktuelle temaer som grøn omstilling, biobaserede materialer, energibesparelser og 3D-print. Arrangementet er digitalt – det er gratis at deltage.

Del:

20. maj er det tid til det årlige højdepunkt i plastbranchen: Plastdagen!

Traditionelt set er det et arrangement i Industriens Hus, der hvert år tiltrækker flere hundrede repræsentanter fra branchen, men coronasituationen gør naturligvis, at arrangementet bliver anderledes i år.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller:

– Vi havde virkelig håbet, at forsamlingsforbuddet var blevet løftet mere end tilfældet er. Derfor kan det desværre ikke lade sig gøre at gennemføre Plastdagen med fysiske deltagere. Dette benspænd skal dog ikke ændre på, at vi alligevel får et brag af en dag. Arrangementet vil derfor blive streamet direkte fra Industriens Hus, så alle kan følge med digitalt.

Plastdagen vil igen i år bestå af blanding af inspirerende oplæg, konkrete cases fra branchen og debat om forskellige temaer såsom grøn omstilling, nye teknologier og produktionsoptimering.

Arrangementet bærer overskriften ‘Danmark som foregangsland for fremtidens plastindustri’.

Program:

12.30-13.30: Ordinær generalforsamling i Plastindustrien (kun for medlemmer)

Plastdagen 2021 – Danmark som foregangsland for fremtidens plastindustri:

13.45: Velkomst
v/Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien og moderator Mikkel Frey

14.00: Grøn omstilling får større betydning for investorer 
v/Kent Damsgaard, adm. dir. Forsikring & Pension

Hvis danske (plast)virksomheder skal gøre sig mere attraktive over for investorer, skal de i højere grad igangsætte klimatiltag, der reducerer CO2-udledningen. Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension, uddyber i sit oplæg, hvorfor grøn omstilling er mere afgørende for virksomhederne end nogensinde før.

14.25: Introduktion til inspirationsoplæg fra Plastindustriens medlemmer
v/Mikkel Frey, moderator

14.30: Inspirationsoplæg 1: Verdens første svanemærkede legetøj er fra Danmark
v/Marck Højberg Matthiasen, CEO hos dantoy A/S

Dantoy A/S fra Hobro, er kendt for at lave svanemærket kvalitetslegetøj, og for deres lange og ihærdige indsats for skabe bæredygtige produkter. Tilbage i 2010 fik Dantoy licens til at producere verdens første svanemærkede legetøj, og har siden da fortsat deres arbejdet inden for området, hvor der blandt andet er kommet en legetøjsserie i biobaseret plast. Dantoy’s CEO Marck Matthiasen giver i sit oplæg et indblik i,  hvordan man når i mål en ambitiøs bæredygtighedsdagsorden.

15.00: Debat: Hvordan kommer Danmark i den grønne plastførertrøje? 
Deltagere:

15.30: PAUSE

15.40: Inspirationsoplæg 2: Agilitet førte til hurtig visirproduktion
v/Morten Nors, adm. direktør i Idé-Pro

Da coronavirussen ramte var Idé-Pro yderst hurtige til at stable en imponerende produktion af visirer på benene. I løbet af relativt kort tid er Idé-Pro vokset markant, og det skyldes ikke mindst virksomhedens evne til at være omstillingsparat. Hør Morten Nors, CEO i Idé-Pro, hvordan virksomheden i praksis arbejder med agilitet, energibesparelser og kundefokus for at fastholde produktionen i Danmark.

16.05: Inspirationsoplæg 3: Hvordan 3D-printede støbeforme skaber bæredygtig konkurrenceevne?
v/Lasse G. Staal, CEO i AddiFab og blandt Årets Ejerledere 2020

Danmark har haft nogle af klodens stærkeste sprøjtestøbemiljøer, men branchen er under forandring. Stigende krav om individualisering, koblet med øget fokus på bæredygtig produktion og forbrug, rummer udfordringer og potentialer for danske sprøjtestøbere. Lasse Staal, direktør hos virksomheden AddiFab, fortæller, hvordan 3D-printede værktøjer kan øge virksomheders konkurrenceevne ved at forkorte udviklingstid, reducere udviklingsomkostninger og give ny designfrihed. Og så er der en del, der tyder på, at også klimaet vinder ved øget anvendelse af 3D-printede støbeforme.

16.30: PAUSE

16:40: Inspirationsinterview: Succes og vækst de næste 100 år
Interview med Stig Krogh Pedersen, CEO hos Elektro-Isola

Tidligere i år kunne kompositvirksomheden Elektro-Isola A/S fejre sit 100 års jubilæum. Virksomhedens produkter er en afgørende del af maskineriet i blandt andet vindmøller, hospitalsscannere og luft- og rumfartsindustrien. Plastdagens moderator Mikkel Frey får CEO Stig Krogh Pedersen på scenen til et interview om de næste 100 år. Virksomheden har lagt en ambitiøs fremtidsstrategi, hvor der er fokus på ’digitalisering’, ’energieffektivisering’ og ’Zero-Waste’.

17.05: Uddeling af Plastprisen 2021
v/Jury for Plastprisen og Søren Ulstrup, bestyrelsesformand i Plastindustrien

17.25: Afslutning på fagligt program
v/Thomas Drustrup, adm. direktør for Plastindustrien

Tilmelding:

Du deltager i arrangementet via dette link: https://live.industrienshus.dk/plastdagen-2021-danmark-som

Vi sætter dog også meget pris på, såfremt du tilmelder dig via nedenstående formular, da vi sender yderligere information ud både før og efter Plastdagen 2021.

Det er gratis at deltage i Plastdagen, og arrangementet er åbent for alle interesserede. Den forudgående generalforsamling er kun for medlemmer af Plastindustrien.

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
20. maj 2021
Slutdato
20. maj 2021
Tidspunkt
12.30 - 17.30

Hvor

Sted
Online - sendes fra Industriens Hus

Kontaktpersoner

Thomas Drustrup

Tlf.: +45 2949 4608
Mail: td@plast.dk
Thomas Drustrup

Lars Hall Bæk Farsøe

Mail: lff@plast.dk
Lars Hall Bæk Farsøe