Tunetanken er godkendt til fødevarer

Ikke-kategoriseret

Tunetanken A/S producerer tanke i glasfiberarmeret polyester, og virksomheden har netop fået tilladelse til, at tankene fremover kan indeholde fødevarer. Virksomheden – der har til huse i St. Andst i Vejen – forventer, at godkendelsen åbner dørene til en lang række nye markeder.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Hos Vejen-virksomheden Tunetanken A/S er det i øjeblikket svært at få hænderne ned efter, at virksomheden har fået godkendt deres tanke af glasfiberarmerede polyester, så de fremover også kan indeholde rå- og færdigvarer inden for fødevareindustrien.

Godkendelsen, som omfatter glasfibermaterialer til både høj-og lavkorrosivt indhold, er udstedt på baggrund af en række migrationstests, der dokumenterer, hvordan materialet reagerer over for forskellige ingredienser, som indgår i fødevareproduktionen.

– Vi har nu fået en erklæring om, at komponenterne i vores tankmaterialer opfylder de maksimale migrationsgrænser. Vi er stolte af at kunne dokumentere, at migrationen ligger pænt under de tilladelige værdier og det endda ved længere tids opbevaring og forhøjede temperaturer. Migrationstestene er udført hos en uvildig instans, nemlig laboratoriet Eurofins, fortæller adm. direktør Henrik Kjærholm.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Attraktive løsninger åbner for nye markeder

Tunetanken A/S er Danmarks største producent af siloer, tanke, pumpestationer og røggassystemer i glasfiberarmeret polyester. De anvendes indenfor landbrug, industri, energi og til spildevandsløsninger.

Virksomhedens direktør Henrik Kjærholm forventer, at den nye godkendelse i forhold til fødevareopbevaring åbner dørene til nye markeder, som hidtil har været domineret af tanke i rustfrit stål. Tunetanken A/S satser først og fremmest på at erobre nye markedsandel i Danmark, Skandinavien og i Tyskland.

– Sammenholder man pris og levetid, tilbyder vi en særdeles attraktiv løsning. Hvor en metaltank i nogle tilfælde har en kort levetid på 5-6 år, ser vi i vore tanke ikke nogen særlig ældning efter 15-20 års drift. Den helt glatte indvendige overflade betyder samtidig, at tankene er nemme at holde rene, hvilket har stor betydning, når det gælder om at kunne holde kimtallene nede, siger ingeniør og medejer af Tunetanken, Jens Alexander Lund.

Virksomheden beskæftiger i dag ca. 40 medarbejdere og har produktion og administration i St. Andst ved Vejen.