Folkemødet i Bornholm vokser og vokser år for år. Igen i år var Plastindustrien med , da journalister, politikere og mange tusinde helt almindelige danskere sætter hinanden stævne på den nordlige del af øen. Plastindustrien var inviteret til at deltage i en række velbesøgte debatarrangementer om f.eks. ressourceeffektivitet og genanvendelse af plastaffald.
Folkemødet er på bare nogle få år blevet en enorm succes, hvor danskere fra hele landet valfarter til Allinge for at deltage i arrangementet, der varer fra torsdag til søndag. Igen i år sendte Plastindustrien en delegation af sted til Bornholm for bl.a. at diskutere ressourceeffektivitet og genanvendelse af plastaffald.
LÆS OGSÅ: Plastindustrien smider legetøj i Allinge Havn
Der er ingen tvivl om, at Plastindustrien efter sidste års gimmick på Folkemødet, hvor Plastindustrien indsamlede 200 legetøjsbåde af plastik i Allinge Havn, er kommet på manges læber. Derfor var der i år bud efter at få repræsentanter fra Plastindustrien til at deltage i debatter arrangeret af f.eks. Arla, Dansk Industri og IDA.
Læs mere under annoncen… ###REKLAME###
Plastindustrien i god dialog med politikere
En af Plastindustriens medarbejdere, der var en efterspurgt debattør, var miljøchef Helle Fabiansen. Hun deltog bl.a. i en debat med det radikale folketingsmedlem Lone Loklindt og Ayfer Baykal, der er Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.
– Folkemødet er en oplagt mulighed for Plastindustrien til at debattere ressourcedagsordenen og plastgenanvendelse med politikere i uformelle rammer. Vi kommer helt tæt på de afgørende beslutningstagere, og vi får leveret vores budskaber på en meget effektiv måde. Min klare fornemmelse er, at der bliver lyttet mere og mere til Plastindustrien, og derfor er det også nemmere at få taletid, fortæller Helle Fabiansen, miljøchef i Plastindustrien.
LÆS OGSÅ: Affald er en ressource
Også Plastindustriens direktør Peter Skov deltog i et af de mange debatarrangementer, der blev afholdt i løbet af Folkemødet. Dette arrangement var stablet på benene af DI Byg, som ville sætte fokus på, hvordan vi mest hensigtsmæssigt håndterer byggeaffald. I panelet deltog også repræsentanter fra Rockwool, Dansk Affaldsforening og Dansk Naturfredningsforening.