Plastpris for at gøre PVC grønnere

Ikke-kategoriseret

Plastindustriens branchepris, Plastprisen, går i år til Peter Sejersen for hans arbejde med at sikre, at byggeaffald i hård PVC bliver indsamlet og genanvendt. Peter Sejersen har med sit arbejde ikke kun været med til at forøge mængden af indsamlet PVC markant. Han har også været med til at gøre det til en potentielt rigtig god forretning.

Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien

I Danmark indsamler og genanvender vi dag omkring 75% af alt tilgængeligt byggeaffald i hård PVC. Æren for det høje tal kan tilskrives den danske WUPPI-ordning. WUPPI A/S er et non-profit selskab, som danske producenter og importører af PVC selv har påtaget sig at drive. Det er således PVC-branchen, der selv sørger for hele arbejdet med at sikre det ellers ofte udskældte materiale en overordentlig grøn profil, når det kommer til genanvendelse.

Den store indsats er personificeret ved Peter Sejersen, der har siddet i bestyrelsen for WUPPI siden 2000 – fra 2006 som bestyrelsesformand. Det er baggrunden for, at Sejersen i år løber med den prestigefyldte Plastpris.

”Jeg er utrolig stolt af prisen og det arbejde, der ligger til grund for den. Brugt PVC bev tidligere alene set som et problem. I dag er det ikke bare noget, vi indsamler og genanvender til gavn for miljøet – det begynder også at ligne en potentielt rigtig god forretning,” siger Peter Sejersen.

Peter Sejersen er til daglig er teknisk direktør hos den danske rørproducent Wavin. Han ser genanvendelsen som vigtig i sig selv. Han lægger dog samtidig ikke skjul på sin begejstring over, at indsamlingen også er fornuftig af andre grunde:

”Vi har strømlinet hele processen og skåret ned på administrationen. Samtidig mærker vi en stor og støt stigende efterspørgsel på det genbrugte materiale. Vi nærmer os derfor nu et punkt, hvor genanvendelsen giver mening fra et rent økonomisk perspektiv. Det er vi ikke ene om at have set, så vi kommer fremover til at skulle konkurrere om at indsamle affaldet,” fortæller Peter Sejersen.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

Plastprisen er branchens hæder

Plastprisen er indstiftet af PLASTINDUSTRIEN og bliver i år uddelt for 26. gang. Prisens er branchens hæder til en person, en virksomhed eller en institution, som på afgørende vis har fremmet kendskabet til plast eller plastmaterialets anvendelsesmuligheder. Formand for Plastindustrien Hans Ulrich siger om årets vinder:

”Peter Sejersen og det arbejde, han har udført i WUPPI, er et strålende eksempel på, at det kan lade sig gøre at forene grønne hensyn med hensynet til forretningen. Det vil vi i Plastindustiren gerne belønne.”

Det er branchen selv, der indstiller vinderen af prisen til Plastindustriens bestyrelse, der derefter afgør hvem af de indstillede, der skal have prisen. Foruden æren og en akrylstatuette af kunstneren Markan Christensen får vinderen en check på 25.000 kroner.